George Simion promite să nu permită vânzarea companiilor de stat: „Dacă trebuie să ne legăm cu lanţuri ca să îl oprim pe Cîţu, o vom face”

Liderul partidului AUR a comentat recentele contre dintre primarul Capitalei, Nicuşor Dan, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, spunând că suntem în situaţia din vremea CDR, când toată lumea se certa cu toată lumea şi companiile româneşti erau înstrăinate.

28 ian. 2021, 21:55
George Simion promite să nu permită vânzarea companiilor de stat: „Dacă trebuie să ne legăm cu lanţuri ca să îl oprim pe Cîţu, o vom face”

George Simion

promite să folosească toate pârghiile legale pentru a opri guvernul Cîţu, care, spune liderul AUR, ar vrea să vândă marile companii româneşti, dând exemplul Tarom, Hidroelectrica şi Portul Constanţa.

„Noi vom folosi toate mijloacele democratice si pasnice pentru a ne face auziti. Atata timp cat e pasnic si civilizat, vom folosi toate parghiile pentru ca scolile sa fie deschise pe 8 februarie. Daca trebuie sa ne legam cu lanturi, sa il blocam pe domnul Florin Citu sa nu vanda Taromul, Portul Constanta, Hidroelectrica samd, o vom face cu orice mijloace, chiar daca nu le convine. Sunt companii profitabile si vrem dreptate pentru Romania, pentru ca tara asta a fost batjocorita.

Primarul general al Bucurestiului si Ministrul Sanatatii par total depasiti de situatie. Suntem ca pe vremea CDR, urmeaza sa vindem Tarom, Hidroelectrica, vindem tot. In Polonia se cumpara inapoi companiile de stat care au fost vandute. Noi suntem condusi de politruci securisti, pentru ei am fost o uriasa surpriza neplacuta. O simtim in Parlament, se simte ca nu ne doresc acolo, ca nu suntem parte din sistem.

Noi nu suntem in competitie cu Ciuma Rosie, Ciuma Portocalie, Ciuma Neomarxista. Noi suntem in cautare de oameni capabili, pentru ca AUR va guverna Romania si nu-si permite sa dezamageasca, la fel cum au dezamagit toate partidele. Noi am avut specialisti pe liste, care nu au intrat in Parlament din cauza unei legi electorale strambe. Am suficienti parlamentari, cei care vor sa plece, sa plece de acum, pentru ca nu vreau sa tradeze in momente cheie. Cum ar fi cand ajungem la guvernare. Cat se poate de sincer, in momentul de fata nu avem oamenii necesari, nu suntem pregatiti. La asta lucram, sa identificam experti.”, a declarat George Simion la Alephnews.

George Simion face anunţul bombă, după vizita pe care a făcut-o în Polonia

Liderul AUR

s-a întâlnit în urmă cu o săptămână cu reprezentanţii din partidele de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege și Justiție), dar și Partidul Solidaritatea Poloneză. Întrevederea a avut loc la Varşovia.

În şedinţă s-a discutat despre un proiect de lege ce vizează interzicerea cenzurării internetului, dar şi despre situaţia companiilor de stat strategice.

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă”, a anunțat George Simion, printr-un comunicat.

În întâlnirea de miercuri, printre participanţi s-au numărat deputații Janusz Kowalski, care este secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, și cu Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski.

„Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918”, a declarat partidul.

Citeşte şi: Claudiu Năsui vrea să o aducă la Ministerul Economiei pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici