Dacian Cioloș, pus la zid după noul derapaj stalinist, de către George Simion: „Nu trăim în dictatură!” | EXCLUSIV

De-a lungul timpului, Dacian Cioloș a fost etichetat de electoratul sceptic și de adversarii politici drept „extremist", „stalinist", „neomarxist", „neonazist", „globalist", „soroșist" și „comunist", pentru inițiativele sale politice specifice sistemelor totalitare, deci care suprimă drepturile fundamentale, respectiv libertățile individuale. De curând, liderul partidului REPER, care se chinuie să treacă de 3% în sondaje și să atingă eventual 5%, pentru a intra în Parlament, după „divorțul" de Dan Barna - USR, a avut un nou derapaj, constatat și de către George Simion. 

23 apr. 2023, 18:29
Dacian Cioloș, pus la zid după noul derapaj stalinist, de către George Simion: „Nu trăim în dictatură!” | EXCLUSIV

Dacian Cioloș, cunoscut drept un adept al ideologiei „politically correct”, își dorește mai multă cenzură. Controversatul politician nu acceptă să fie criticat și se opune libertății presei. Astfel, fostul premier montat de către Klaus Iohannis în „guvernul tehnocrat” a solicitat instituțiilor statului să interzică postul România TV, o inițiativă specifică universului totalitar din romanul „1984″, al lui George Orwell.

Într-o intervenție la România TV, George Simion l-a pus la punct pe Dacian Cioloș și i-a amintit europarlamentarului că în țara noastră nu mai este comunism, iar libertatea cetățenilor de a se informa din surse pe care le consideră corecte trebuie protejată.

 

George Simion dă de pământ cu Dacian Cioloș: „Cenzura nu trebuie reinstaurată!”

 

De asemenea, prin intermediul atacurilor la adresa RTV, presa de casă a „sistemului” are un rol precis: propulsarea în funcții înalte în stat, a unor figuri controversate, susține Simion.

„Dacă nu vine Cioloș prim-ministru, dar e obosit săracul – a început să meargă pe la biserici, să se căiască, să se îmbrace în ie, e pregătită Laura Codruța Koveși. Mirel Palada a avertizat de foarte mult timp despre acest lucru! O chestiune bună pe care noi, AUR, ne-am asumat-o în programul de guvernare, reducerea numărului de președinți de consilii de județ și de primari! (…)

Această tânără (n.r. – Iulia Marin) suferea, a transmis mesaje publice clare, că are nevoie de ajutor. Nu a ajutat-o nimeni pentru că aceștia sunt semenii noștri. În Bucureștiul acesta ești mai străin decât oriunde altundeva în România. Oamenii se înstrăinează, oamenii cad în depresie. Dumnezeu să o ierte pe această tânără! (…)

Mi-aș dori să nu văd televiziuni închise, mi-aș dori să văd libertate în zona presei. Au încercat să interzică site-uri – Justițiaru, OrtodoxInfo. Până la urmă și-au închis propriul site – Aktual24, cei din propaganda oficială. Le-am și zis: dacă vor să închidă, după Aktual24, să închidă G4Media. Nu trebuie pus pumnul în gură nimănui. Cenzura nu trebuie reinstaurată, nu trăim în dictatură, fiecare are dreptul să-și exprime o opinie. 

Până la a pune gaz pe foc, trebuie să ne întrebăm dacă facem ceva pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”,  a comentat Simion, la România TV.

Scandalul a început după ce presa de casă a lui Dacian Cioloș, reprezentată de către Libertatea lui Cătălin Tolontan și G4Media, site-ul lui Dan Tapalagă, au încercat să mușamalizeze cazul jurnalistei Iulia Marin, care s-a sinucis, după ce nu a mai reușit să iasă din depresie.