George Simion, reacție-fulger după ce DNA a început urmărirea penală de la înregistrările AUR: Destrămăm caracatița!

George Simion vine cu un mesaj după ce procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva deputatului PNL Cosmin Șandru și a directorului general al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Florin Bitea.

14 oct. 2021, 16:07
George Simion, reacție-fulger după ce DNA a început urmărirea penală de la înregistrările AUR: Destrămăm caracatița!

George Simion, reacție-fulger. Cei doi liberali au intrat în vizorul autorităților pentru comiterea infracțiunii de dare de mită la moțiunea de cenzură prin care Guvernul Cîțu a fost demis. Întregul dosar a pornit de la o înregistrare în care un parlamentar AUR încearcă să fie mituit cu funcții pentru a nu vota moțiunea de cenzură.

George Simion, reacție-fulger după ce DNA a început urmărirea penală de la înregistrările AUR: Destrămăm caracatița!

„Le destrămăm caracatița! DNA a dispus începerea urmăririi penale a celor doi liberali care au vrut să ne cumpere votul pentru moțiunea de cenzură”, a declarat George Simion, pe contul personal de  Facebook.

„La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Cei doi acuzaţi de DNA s-au autosuspendat din PNL

Alin Nica, președintele PNL Timiș și vicepreședinte la nivel național, a avut, astăzi, o primă reacție pentru PRESSALERT.ro după ce DNA a anunțat că sunt cercetați pentru dare de mită doi liberali timișeni care au încercat să-l convingă pe un deputat AUR să nu prezinte la moțiunea de cenzură în schimbul angajării unor apropiați. ”Deputatul Cosmin Șandru s-a autosuspendat din partid și s-a pus la dispoziția organelor de cercetare penală. De astăzi, de când s-a făcut anunțul. Instituțiile statului să își facă datoria și să stabilească adevărul în această chestiune”, a declarat Nica.

Citește și: Mită la moţiune! DNA a început urmărirea penală pe numele deputatului Cosmin Şandru, care a promis funcţii unui parlamentar AUR pentru a nu vota moţiunea VIDEO
 


loading...