George Simion revine la temele „de casă”: „AUR vrea o confirmare din partea tuturor grupurilor parlamentare că susţin familia naturală”

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a anunţat miercuri că grupurile parlamentare ale Alianţei pentru Unirea Românilor au depus la Birourile permanente ale celor două Camere o declaraţie "spre a fi adoptată" cu privire la familiile tradiţionale.

31 mai 2023, 16:57
George Simion revine la temele „de casă”: „AUR vrea o confirmare din partea tuturor grupurilor parlamentare că susţin familia naturală”

George Simion a mai precizat că, până în prezent, România nu „s-a apărat” după decizia CEDO ca persoanelor de acelaşi sex să li se recunoască parteneriatele civile, iar după părerea sa, care este şi poziţia oficială a partidului AUR, autorităţile din ţara noastră ar trebui să riposteze pe toate căile legale.

„Grupurile de la Camera Deputaţilor şi Senat ale AUR au depus, în Birourile permanente de la Cameră şi de la Senat, o declaraţie spre a fi adoptată cu privire la susţinerea familiei naturale. Sperăm, la Senat şi acum în Biroul permanent de la Camera Deputaţilor, ca această declaraţie să fie adoptată. Este foarte important ca România, care nu s-a apărat cu privire la acel caz – căsătoriile ipotetice dintre persoanele de acelaşi sex, să o facă. Guvernul României are trei luni la dispoziţie să conteste această dispoziţie. AUR vrea o confirmare din partea tuturor grupurilor parlamentare că susţin familia naturală”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, George Simion.

Grupul parlamentar AUR a solicitat miercuri Biroului permanent al Camerei Deputaţilor adoptarea unei declaraţii a Camerei deputaţilor privitoare la susţinerea familiei naturale, declaraţie „care să devină un reper de orientare a politicii statului român în această chestiune”.

Deputaţii AUR au solicitat această declaraţie politică după ce au luat act de decizia exprimată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului în data de 23 mai 2023, prin care statul român a fost sancţionat pentru nerespectarea „unor pretinse drepturi” privind cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, „pe motiv că există o tendinţă clară în curs de desfăşurare în statele membre ale Consiliului Europei de a legaliza aceste relaţii”.

Citeşte şi: Deputații USR, protest cu pancarte în Parlament. Liderul AUR George Simion a dat buzna în biroul lui Ciolacu

„Având în vedere tradiţia, cultura şi istoria poporului român, precum şi dreptul natural şi realitatea genetică de netăgăduit că bărbatul şi femeia sunt două realităţi obiective diferite, ce sunt însă egale în drepturi şi demnitate, Camera Deputaţilor adoptă următoarea declaraţie cu privire la susţinerea familiei naturale”, se arată în solicitarea AUR.

Declaraţia prevede că „statul român şi instituţiile sale, potrivit Constituţiei României, respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată”.

„Statul român recunoaşte, respectă şi susţine statutul familiei naturale ce se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor. Statul se obligă să sprijine prin măsuri economice şi sociale încheierea căsătoriei, dezvoltarea şi consolidarea familiei, precum şi creşterea, educarea şi îndrumarea copiilor de către mamă şi tată. Consideră un atac de o ferocitate ieşită din comun la adresa demnităţii şi drepturilor femeilor pretenţia de a socoti că un bărbat ce se pretinde femeie ar fi în accepţiunea legii femeie şi, pe cale de consecinţă, ar trebui să se bucure de drepturile aferente femeilor”, se arată în declaraţia propusă de AUR.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a transmis spre analiză această solicitare Comisiei pentru politică externă.

Citeşte şi: O nouă ofertă a Guvernului pentru profesori. Vrea să majoreze salariile cadrelor didactice cu 1.000 lei începând cu 1 iunie