George Simion, săgeţi otrăvite la adresa lui Nicuşor Dan: „Dacă e în depresie, să se ducă la psiholog”

Au fost discuții aprinse, miercuri, în Parlament, în comisia care l-a audiat pe Nicuşor Dan în legătură cu încălzirea bucureştenilor. Primarul Capitalei a părăsit sala fără să răspundă la întrebări, dar a fost urmărit de George Simion.

18 nov. 2021, 23:13
George Simion, săgeţi otrăvite la adresa lui Nicuşor Dan: „Dacă e în depresie, să se ducă la psiholog”

Imaginea lui George Simion stând lipit de Nicuşor Dan chiar în timp ce acesta făcea declaraţii de presă a făcut înconjurul internetului. Copreşedintele AUR a explicat, la Antena 3, că gestul său era menit să-l responsabilizeze pe Nicuşor Dan, care „trebuie să înţeleagă că nu mai e un ONG-ist, ci primarul Capitalei„.

Simion i-a recomandat, totodată, edilului Capitalei să caute ajutor specializat să-şi trateze depresia.

Nu mai e un ONG-ist, e primarul general al Bucureștiului și trebuie să se ocupe de căldură, de plata facturilor, trebuie să ne dea un preț, să fie lumea lămurită. Sincer să vă zic, domnul Nicușor Dan mi s-a părut într-o depresie gravă. Și asta este de înțeles, cumva, dar măcar să își ia două-trei săptămâni vacanță, să caute ajutor specializat, să revină în forță, pentru că nu e posibil să aibă o asemenea prestație.

Citeste si Nicuşor Dan a fost confruntat de George Simion şi a plecat din şedinţa comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei în Bucureşti

Pur și simplu s-a ridicat din timpul comisiei, nu am putut să-i adresez nicio întrebare și a plecat. Și își uitase și patonul, că a ieșit la declarații și după aia s-a dus înapoi în cameră după palton, mă întreba pe unde să iasă. În fine, l-am dus până la urmă, l-am condus„, a declarat George Simion în emisiunea Sinteza zilei.

Ironii la audierea lui Nicușor Dan în comisia de anchetă

Nicuşor Dan a fost chemat în faţa comisiei de audieri pentru a da explicaţii în privinţa încălzirii bucureştenilor. Mai exact, edilul ar fi trebuit să le explice membrior comisiei de ce nu a luat măsurile necesare pentru a-i proteja pe bucureşteni de creşterile de preţuri.

Daniel-Cătălin Zamfir: Persoana care a făcut această hârtie o mai aveți angajată? Pare că n-a luat bacul. Sunt greșeli elementare, este o adresa lipsită de orice fundament. Când soliciți o anumită suma trebuie fundamentată. Ați scris aici dați-ne 968 de milioane pentru plata subventei pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termină. Bun, de ce 968 de milioane?

Nicușor Dan: Am venit aici la o discuție serioasă. Dacă începem cu glumițe din astea, eu mă ridic și plec.

Daniel-Cătălin Zamfir: Nu e glumiță. E jenant că cineva din Primăria Capitalei să trimită o adresa atât de lipsită de orice. Prezentați-ne justificarea solicitării celor 968.

Nicușor Dan: Va răspund la toate întrebările cu condiția să păstrăm un dialog civilizat. Aceste epitete nu cred că sunt potrivite pentru o discuție foarte serioasă.

Citeste si EXCLUSIV Motivul pentru care Mihai Tudose refuză cu înverşunare să facă parte din viitorul guvern: „Nu intru în acest guvern oricât mi-ar cere colegii. Uite că nu toţi vrem la putere”