EXCLUSIV George Simion se laudă că în aprilie se va întâlni cu Netanyahu: „Eu am prieteni evrei”

Cu dosar penal pentru că ar fi minimalizat Holocaustul, liderul AUR promite că merge la Muzeul Holocaustului din Sălaj” şi că se va întâlni cu premierul Israelului.

27 ian. 2022, 23:09
EXCLUSIV George Simion se laudă că în aprilie se va întâlni cu Netanyahu: „Eu am prieteni evrei”

George Simion anunţă că AUR se internaţionalizează. „Nu ne intimideaza pe noi, pot sa scrie cat vor. Acum cauta ONG-uri sa ne faca reclamatii, ne parasc la Bruxelles. Ii anunt ca familia europeana din care facem parte contine si partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am si stabilit o intalnire, in luna aprilie, nu am stabilit inca data exacta. Eu am prieteni evrei, astea sunt minciunile celor care vor sa ne discrediteze pe tema Holocaustului. Acea declaratie a fost interpretata gresit”, a declarat liderul AUR în exclusivitate la emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, moderată de Victor Ciutacu.

George Simion a mai declarat că ”iubește poporul evreu” și a anunțat că urmează să meargă în SUA pentru a vizita Muzeul Holocaustului. Co-fondatorul AUR a spus că a mers și la fostul lagăr de la Birkenau Auschwitz și a lansat o invitație pentru români ”să meargă la Muzeul Holocaustului din Sălaj”, unde, de asemenea, susține că a fost și el.

EXCLUSIV George Simion: „Mă înjură şi ameninţă mulţi pe internet, dar unul a trecut la fapte, încurajat de postările domnilor Cioloş şi Bulai”
Liderul AUR George Simion a declarat recent că Holocaustul este ”un episod negru” care ”nu poate fi negat decât de nebuni”.  ”Holocaustul e un episod negru, care nu poate fi negat decât de nebuni. Face parte din istoria națională și trebuie studiat. Noi am zis că programa e și-așa încărcată, iar introducerea materiei obligatorii poate naște sentimente potrivnice și acțiunile domnului Muraru mai rău nasc sentimente potrivnice. Am prieteni mulți în Israel, iubesc poporul evreu, o să merg în America la Muzeul Holocaustului și invit românii să meargă la Muzeul Holocaustului din Sălaj, eu am fost, am fost și la Birkenau Auschwitz”.

EXCLUSIV | George Simion vrea să meargă în SUA la o întâlnire cu partidul lui Donald Trump. „Sigur că o să mă duc la Memorialul Holocaustului”
AUR a transmis, printr-un comunicat de presă din 3 ianuarie, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă ”teme minore” care au fost ridicate la rangul de materii, în ceea ce califică a fi drept o ”acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat ulterior că au deschis dosar penal in rem (este cercetată o faptă, nu o persoană, n.red.) pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului.