George Simion: ”Suntem cel mai transparent partid. Noi vrem să modificăm felul în care ne alegem oamenii”

George Simion, co-președintele AUR, susține că partidul care a reprezentat surpriza alegerilor parlamentare din 2020 este unul transparent. Compania pentru alegeri a fost finanțată în totalitate din donații.

07 dec. 2020, 17:05
George Simion: ”Suntem cel mai transparent partid. Noi vrem să modificăm felul în care ne alegem oamenii”

George Simion susține că partidul AUR este cel mai transparent, contribuțiile candidaților au început de la suma de 200 de lei și a ajuns și până la 20.000 de euro.

”Suntem cel mai transparent partid, partidul nostru are donațiile publice pe site. Donațiile sunt pe site, a costat între 200.000 și 300.000 euro, plus contribuțiile membrilor. Noi vrem să modificăm felul în care ne alegem oamenii. Trântim niște oameni acolo, în loc să alegem de pe listă.” , susține co-președintele AUR.

Citește și: George Simion, co-preşedinte AUR: „Mi-am vândut apartamentul ca să particip la alegeri”

George Simion susține că partidul AUR este a patra forță din parlament și nu are capacitatea de a oferi un prim-ministru.

”Nu avem cu ce să susține o propunere de premier. A patra forță nu are capacitatea de a oferi un prim-ministru, dacă primele trei forțe nu au opțiune, vom veni noi cu una. Până acum ce au partidele sunt niște nume de foști premieri. O să cerem partidelor care au luat scoruri mai bune ca noi să propună numele de prim-miniștri să vedem dacă sunt bune” , a adăugat acesta.

”Eu nu cred că jandarmii ar trebui să bată pe cineva, pe nimeni. Jandarmeria, Poliția Locală nu ar trebui să mai fie instituții diferite, cred că ar trebui să avem o singură institiție” , susține co-președintele AUR.

”Viziunea AUR este că ar trebuie să ne continuam viața cât se poate de normal pentru că altfel vom ajunge să cădem de tot în prăpastia în care suntem deja. De pandemie ne protejăm așa cum putem, pentru că iată am organizat alegeri. Vitale sunt toate activitățile noastre, inclusiv școala. Vaccinul nu prea îmi sugerează încredere, am văzut că trebuie repetat. Eu nu voi promova acest vaccin” , a declarat George Simion.

Partidul politic a fost  înființat în septembrie 2019 de către activistul unionist și candidatul de la alegerile europarlamentare ale aceluiași an George Simion. Alianţa propune o abordare contractualistă a politicii. Acesta are filiale în 22 de țări din Europa și America de Nord.

George Simion

Citește și: George Simion, preşedintele AUR: „UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României”

Unul dintre cei mai importanţi membri ai formaţiunii politice  este actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar. Candidaţii AUR din Bucureşti, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, sunt copreşedintele Claudiu Târziu care deschide lista pentru Senat, şi, George Simion care deschide lista pentru Camera Deputaţilor. AUR propune însă doi candidaţi controversaţi, generalul Nicolae Roman şi militarul de carieră Francisc Tobă.

Partidul AUR a produs mare surpriză la alegerile parlamentare din 6 decembrie, reuşind nu doar să atingă pragul electoral, ci chiar să obţină un scor de aproximativ 9%.