George Simion vrea ca România să nu mai dea nici măcar un leu guvernului de la Chişinău: „Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc”

După ce purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un atac dur la preşedintelui Republicii Moldova Maia Sandu, întrebând ce a făcut ”cetăţeanca României” pentru cetăţenii moldoveni şi afirmând că Rusia a ajutat întotdeauna Republica Moldova, iar în schimb autorităţile de la Chişinău propagă rusofobia, şi George Simion vrea ca România să nu mai dea niciun ban guvernului de la Chişinău.

02 dec. 2022, 15:11
George Simion vrea ca România să nu mai dea nici măcar un leu guvernului de la Chişinău: „Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc”

George Simion susţine că prin ajutoarele pe care statul român le dă Republicii Moldova, Guvernul de la Bucureşti nu face altceva decât să finanţeze „separatism anti-românesc”.

„Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus şi trebuie spus de fiecare dată. Scrie în Biblie: când oamenii vor tăcea, pietrele vor vorbi. De asta noi peste tot în ţară am scris Băsarabia e România. Asta e un adevăr şi adevărurile trebuie spuse tare şi răspicat. Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc finanţând acea guvernare sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, anti-românul Ion Ceban. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău”, a declarat George Simion, la Congresul AUR de la Alba Iulia, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Maia Sandu, criticată de purtătoarea de cuvânt a MAE rus: „Ce a făcut ea pentru poporul ei?”

 

George Simion: Şase milioane (de români n.red.) au plecat din ţară pentru că au fost refugiaţi de război în timp de pace

Nu doar moldovenii au intrat în dizgraţia liderului AUR George Simion. Acesta a reclamat Guvernului Ciucă şi că a alocat prea mulţi bani pentru refugiaţii din Ucraina.

„S-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina. Când mai mult de jumătate din ţară sunt nu că refugiaţi de război, şase milioane au plecat din ţară pentru că au fost refugiaţi de război în timp de pace. Avem mai mult de jumătate din ţară în sărăcie lucie. Trebuie ajutaţi. Da, din puţinul nostru trebuie să împărţim cu toţii. Noi suntem unionişti şi-i vrem pe toţi românii împreună. Ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse, cu asta toţi suntem oameni şi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar când guvernanţii noştri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolţi, nu?”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: Maia Sandu, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un atac dur la preşedintelui Republicii Moldova Maia Sandu, întrebând ce a făcut ”cetăţeanca României” pentru cetăţenii Republicii Moldova şi afirmând că Rusia a ajutat întotdeauna Republica Moldova, iar în schimb autorităţile de la Chişinău propagă rusofobia la comanda curatorilor din Occident.