Maia Sandu, criticată de purtătoarea de cuvânt a MAE rus: „Ce a făcut ea pentru poporul ei?”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, o atacă dur pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

01 dec. 2022, 22:35
Maia Sandu, criticată de purtătoarea de cuvânt a MAE rus: „Ce a făcut ea pentru poporul ei?”
Maia Sandu, criticată de purtătorul de cuvânt MAE rus

Maia Sandu a fost atacată de purtătoare de cuvânt a MAE rus, aceasta afirmând că Rusia a ajutat mereu Republica Moldova, în timp ce autoritățile de la Chișinău propagă rusofobia la comanda occidentului.

„Cine a lăsat cetăţenii R. Moldova în întuneric şi frig, Rusia? Atâţia ani i-am ajutat, livrându-le şi asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetăţeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiţie în economia R. Moldovei în toţi aceşti 30 de ani. Ce, cetăţeanca României Maia Sandu nu ştie asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Şi ce face actuala conducere, care deţine cetăţenia unui alt stat, nimeni nu înţelege. Această stare a lucrurilor provoacă regrete. La fel, noi vedem că tentativele de a băga în conştiinţa prietenosului popor moldovenesc imaginea de agresor a Rusiei nu funcţionează. Oamenii au văzut cum Rusia a rezistat de una singură, formând un stat nou. Şi, în ciuda tuturor acestor greutăţi, am ajutat R. Moldova şi cetăţenii săi. Poporul R. Moldova ştie şi ţine minte acest lucru şi sunt sigură că nimeni nu va uita”, a declarat Zaharova.

Citește și: Maia Sandu, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu”

Ea a acuzat Chișinăul că răspândește rusofobia și că posturile de televiziune independente din Republica Moldova sunt intimidate, deoarece le este interzis să transmită buletinele de știri rusești.

„Urmărim cu atenţie situaţia din Moldova. Cu regret observăm că Vestul continuă cu ajutorul autorităţilor de la Chişinău să bage ţara într-o campanie antirusească. Scenariu este asemănător cu cel care a fost în Ucraina, curăţarea spaţiului informaţional de părerile incomode, represiunea politică, rusofobie arzătoare, statutul de neutralitate, legături cu NATO. Toate acestea le fac politicienii care s-au alimentat din hrănitoarea vestică. Noi am atras atenţia şi anterior la încălcarea drepturilor mass-mediei din Moldova, unde până în prezent este interzisă transmiterea buletinelor de ştiri ruseşti. Vă explic de ce este important acest lucru. Sunt lăsate doar posturile TV care propagandă activ rusofobia, iar cele care echivalau acest fenomen anormal sunt distruse”, a mai declarat purtătoare de cuvânt.

Citește și: Actorul Marius Manole anunţă că vrea să-şi ia cetăţenie moldovenească şi se declară mândru de preşedintele Maia Sandu