Maia Sandu, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu”

Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare pentru români, joi, de Ziua Națională a României. Președinta Republicii Moldova a mulțumit României pentru sprijinul acordat țării ei.

01 dec. 2022, 12:22
Maia Sandu, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu”

Maia Sandu a declarat că e bucuroasă să sărbătorească Ziua Națională a României alături de românii din țară și de pretutindeni, spunând că țara noastră e foarte iubită peste Prut.

„De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simţim recunoştinţă faţă de lucrurile bune făcute de români acasă şi pretutindeni în lume, şi să împărtăşim de ce iubim România”, a declarat şefa statului în mesajul său adresat la recepţia organizată marţi, 29 noiembrie, de Ambasada României la Chişinău.

Citește și Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj de „La mulţi ani!” de Ziua Naţională a României. Premierul Nicolae Ciucă: „Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre”

Președintele Republicii Moldova a spus că România este iubită în țara ei pentru multe lucruri, dar mai ales pentru faptul că mdoldovenii se pot baza pe ajutorul oferit de cetățenii români.

Citește și Parada militară de Ziua Naţională a României. 5.000 de români prezenți la Arcul de Triumf

„România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, şi pentru istoria comună – o istorie a curajului şi a luptei pentru libertate”, a mai spus preşedintele.

Maia Sandu a mulțumit, de asemenea, României şi pentru susţinerea puternică acordată Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Moldova priveşte către România cu recunoştinţă şi speranţă. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună şi că vom reuşi să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Şi pe o parte, şi pe cealaltă a Prutului, oamenii îşi doresc să trăiască în pace şi libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulţumim României că ne rămâne aproape”, a mai spus preşedintele Republicii Moldova.