Georgia: Clip cu prizonieri bătuţi şi violaţi de gardieni. Primul ministru a demisionat VIDEO

O serie de videoclipuri care arată prizonieri loviţi în repetate rânduri cu pumnii și picioarele şi chiar supuşi la abuzuri sexuale din partea gardienilor din penitenciare au stârnit proteste masive de stradă în Georgia după ce au fost difuzate la televizor.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 12:04
Georgia: Clip cu prizonieri bătuţi şi violaţi de gardieni. Primul ministru a demisionat VIDEO

Sute de protestatari a blocat traficul în centrul capitalei Georgiei, Tbilisi, miercuri noapte, după ce două posturi de televiziune din opoziție au difuzat videoclipurile, potrivit DailyMail.

În videoclipuri gardienii îi bat pe prizonieri cu brutalitate şi îi violează cu bastoane de poliție și mânere de mătură.

Într-o filmare apare un bărbat pe jumătate gol care pledează pentru milă, în timp ce alți prizonieri sunt forțați să se alinieze și să-şi aştepte rândul la bătaie.

La un moment dat, un deținut se aude spunând: „Te rog, nu filma asta, voi face orice”

Indignarea publicului din cauza imaginilor oribile a dus la acuzații dure între guvern și opoziție asupra statului serviciului în penitenciare, înainte de alegerile parlamentare.

Ministrul de Interne al Georgiei a demisionat joi în urma scandalului cu abuzurile din închisori care a izbucnit în această săptămână și a stârnit un val de proteste la nivel naţional.

Preşedintele Mihail Saakaşvili l-a numit pe avocatul poporului în fruntea Administraţiei penitenciarelor. „Începând de astăzi, totul se va schimba, pas cu pas. Voi avea grijă de voi toţi. Nimeni nu se va atinge de voi şi fiecare va fi tratat cu respect”, s-a adresat deţinuţilor Georgy Tugushi, ministrul Penitenciarelor.

Deţinuţii nu au fost însă impresionaţi de promisiuni şi nici rudele lor nu sunt împăcate şi continuă protestele, cerând să fie pedepsiţi absolut toţi cei care se fac vinovaţi de asemenea atrocităţi.