Giorgia Meloni se leapădă de Berlusconi: ”Guvernul meu va fi pro-european și pro-NATO. Oricine nu e de acord cu mine nu poate fi parte a guvernului”

Giorgia Meloni susține în ciudat tuturor afirmațiilor lui Berlusconi din ultima vreme, că guvernul său va fi unul pro-european și pro-NATO. Șefa guvernului de la Roma a avertizat că cine nu e de acord cu asta este împotriva ei.

20 oct. 2022, 08:53
Giorgia Meloni se leapădă de Berlusconi: ”Guvernul meu va fi pro-european și pro-NATO. Oricine nu e de acord cu mine nu poate fi parte a guvernului”

Giorgia Meloni se leapădă de Berlusconi. Noua șefă a guvernului de la Roma și-a avertizat partenerii de coaliție că noul executiv va fi unul pro-european și pro-NATO, transmite Reuters.

Citește și Scandal în coaliţia din Italia, încă dinainte de formarea guvernului. Silvio Berlusconi o atacă dur pe Giorgia Meloni: „Arogantă, ofensatoare… Nu te poţi înţelege cu ea”

„O Italie condusă de noi nu va fi niciodată veriga slabă a Occidentului”, a anunțat Giorgia Meloni, într-un comunicat de presă.

Această poziție a premierului vine la scurt timp după ce în spațiul public au a apărut o înregistrare partenerul său de coaliție, Silvio Berlusconi, în care acesta îl acuză pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că a „declanșat” războiul cu Rusia.

Fostul premier, Silvio Berlusconi, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vechi aliați ai lui Vladimir Putin, a susținut constant Kremlinul în defavoarea Occcidentului. Mai mult, Berlusconi a criticat dur răspunsul Occidentului la invazia Rusă din Ucraina.

Cu toate acestea, Giorgia Meloni a promis în repetate rânduri că va continua susținerea Ucrainei și a sancțiunilor occidentale impuse Rusiei.

„Într-o privință am fost, sunt și voi fi mereu clară. Intenționez să conduc un guvern cu o politică externă clară și inechivocă. Oricine nu e de acord cu mine pe această poziție esențială nu poate fi parte a guvernului”, a spus șefa partidului cu rădăcini neofasciste.

Se pare că Melorni va avea de furcă nu doar cu Silvio Berlusconi, ci și cu Matteo Salvini, celălalt partener de coaliție, cunoscut pentru relațiile sale foarte apropiate cu Moscova, dar și pentru admirația pe care o are față de Țarul de la Kremlin.

Afinitatea liderului Ligii Nordului, formaţiune politică anti-imigranţi, este atât de mare pentru Vladimir Putin încât acesta obișnuia foarte des să îl elogieze pe idolul său, mai mult, acesta purta foarte des un tricou pe care era imprimat chipul liderului rus.

Citește și „Vorbe dulci şi vodcă”. Silvio Berlusconi se laudă cu prietenia cu Putin şi dezvăluie ce cadou a primit de ziua lui de la preşedintele rus