„Vorbe dulci şi vodcă”. Silvio Berlusconi se laudă cu prietenia cu Putin şi dezvăluie ce cadou a primit de ziua lui de la preşedintele rus

Silvio Berlusconi, care a împlinit 86 de ani pe 29 septembrie, a dezvăluit marţi că Vladimir Putin i-a oferit 20 de sticle de vodcă de ziua lui, după ce cei doi au „restabilit” relațiile de prietenie.

19 oct. 2022, 10:28
„Vorbe dulci şi vodcă”. Silvio Berlusconi se laudă cu prietenia cu Putin şi dezvăluie ce cadou a primit de ziua lui de la preşedintele rus

Fost prim-ministru al Italiei, în trei rânduri, şi un vechi prieten al lui Putin, Silvio Berlusconi a spus la o întâlnire a parlamentarilor Forza Italia că transportul de vodcă a fost însoțit de o „scrisoare foarte dulce”.

Berlusconi a mai spus că i-a întors gestul lui Putin trimițându-i sticle de vin Lambrusco. „Am restabilit un pic relațiile cu președintele Putin. L-am cunoscut ca pe o persoană pașnică și sensibilă”, a mai spus italianul, citat de The Guardian.

Berlusconi a condamnat public războiul, dar cu doar câteva zile înainte de alegerile din Italia el a declarat într-o emisiune TV că Putin a fost împins să invadeze Ucraina de poporul rus și de miniștrii care doreau ca administrația lui Volodimir Zelenski să fie înlocuită cu „oameni cumsecade”. „Putin a fost împins de populația rusă, de partidul său și de miniștrii săi să inventeze această operațiune specială”, a spus Berlusconi pentru Porta a Porta.

Citeşte şi Scandal în coaliţia din Italia, încă dinainte de formarea guvernului. Silvio Berlusconi o atacă dur pe Giorgia Meloni: „Arogantă, ofensatoare… Nu te poţi înţelege cu ea”

„Trupele ruse trebuiau să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul lui Zelenski cu oameni decenţi și apoi să plece. În schimb, au găsit rezistență, care a fost alimentată apoi de arme de tot felul din vest”, a mai afirmat el.

În prezent, Silvio Berlusconi negociază posturi de miniştri în guvernul ce urmează să fie validat după alegerile din 25 septembrie. Scrutinul a adus victoria alianţei de dreapta condusă de Giorgia Meloni, care urmează să fie numită prim-ministru săptămâna viitoare.

Matteo Salvini, liderul Ligii, formaţiune politică anti-imigranţi, îl lăuda şi el des pe Vladimir Putin şi obişnuia să poarte un tricou pe care era imprimat chipul liderului rus.

Citeşte şi La 86 de ani, Silvio Berlusconi şi-a băgat în parlament iubita cu 54 de ani mai tânără. Cine este Marta Fascina, tânăra care şi-a tatuat pe deget iniţialele lui Il Cavaliere

De asemenea, marţi, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Lorenzo Fontana, un politician al Ligii, a avertizat într-un interviu la televiziunea de stat despre consecinţele sancţiunilor împotriva Rusiei.
„Ar putea deveni un bumerang şi ne vom găsi în mare dificultate”, a declarat politicianul italian pentru talk-show-ul Porta a Porta.