Georgia: Scandalul torturii şi violurilor din închisoare, pus la cale de opoziţie? VIDEO

Scandalul torturii din Georgia este departe de a se încheia, după ce ministerul de Interne din această ţară a prezentat o înregistrare care sugerează că totul a fost regizat şi plătit de opoziţie. Săptămâna trecută, două televiziuni au prezentat imagini în care deţinuţii unei închisori erau brutalizati şi violaţi de gardieni.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 20:48
Georgia: Scandalul torturii şi violurilor din închisoare, pus la cale de opoziţie? VIDEO

„Ministerul de Interne a dezvăluit cazuri de mituire şi încercare de mituire a angajaţilor din guvern, inclusiv poliţişti, lucru care a devenit, din păcate, ceva frecvent. Vom înmâna incidentele înregistrare în astfel de cazuri.”, a declarat Levan Tsiklauri, detectiv al ministerului de Interne

Aşa a fost descrisă înregistrarea în care s-ar fi pus la cale abuzurile din închisore. La scurt timp, un detectiv al ministerului de Interne din Georgia a făcut publice două înregistrari filmate cu camera ascunsă. Într-una din ele apare fiul unui lider al opoziţiei, iar în cealaltă pare că au fost puse la cale toate detaliile torturii.

„Ar trebui să înregistrezi cum baţi o persoană reţinută într-o clădire a poliţiei, să faci presiune asupra ei sau alte lucruri. Dar dacă nu ai nicio persoană, atunci o să-ţi dăm noi un bărbat, activistul nostru de la aripa de tineret. Îţi dăm activistul nostru, nu este o problemă. Dar să nu-l omori în timp ce-l baţi, desigur. Ştii cum să faci. Te va lăsa să-l baţi, nu va fi o problemă. Apoi îmi aduci înregistrarea şi pentru asta te vom plăti cu 50.000 de dolari”, se poate auzi pe filmarea cu camera ascunsă.

Săptămâna trecută, în Georgia au apărut imagini în care deţinuţii erau bătuţi şi chiar violaţi de către gardieni. Înregistrările au declanşat proteste de amploare în toată ţara.

Totodată, în urma scandalului, ministrul de interne, dar şi mai mulţi oficiali şi-au dat demisia. Unii analişti susţin însă că totul a fost de fapt o nouă confruntare între guvern şi opoziţie, în ajunul alegerilor parlamentare de la 1 octombrie.