GER CUMPLIT în clase. La un liceu din Timişoara s-au pus pături în geam să nu îngheţe elevii de frig

Pare incredibil, dar la un liceu din centrul Timişoarei s-au pus pături între geamuri ca elevii şi profesorii să nu îngheţe de frig la ore. De ani de zile, directorii şcolii au făcut zeci de adrese în speranţa că se vor aloca bani pentru reparaţii. Fondurile pe care municipalitatea le-a oferit au fost infime şi le-au ajuns doar pentru lucrări minore.

22 ian. 2016, 13:18
GER CUMPLIT în clase. La un liceu din Timişoara s-au pus pături în geam să nu îngheţe elevii de frig

Elevii Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” tremură de frig în clase. Caloriferele abia se mai încălzesc, iar prin ferestrele vechi ale şcolii intră gerul. Copiii sunt nevoiţi să stea la ore, ca şi afară: cu geci, căciuli şi fulare, iar profesorii vin la fel de îmbrăcaţi, potrivit renasterea.ro.

Situaţia este şi mai gravă pentru elevii navetişti. După ce merg kilometri prin frig, tinerii sperau ca măcar în şcoală să se mai încălzească.

Directorul liceului face tot ce poate pentru a-i feri de temperaturile scăzute. În această iarnă a pus pături între geamurile claselor ca gerul să nu mai pătrundă.

Clădirea liceului „Emanuil Ungureanu” este declarată monument istoric, având o vechime de peste o sută de ani. Reprezentanţii Primăriei din Timişoara susţin că pregătesc reabilitarea acesteia. Ei estimează că sunt necesare lucrări în valoare de aproximativ 5,6 milioane de euro, bani pe care municipalitatea intenţionează să-i acceseze din fonduri europene.

Citeşte şi Temperaturi POLARE în România. Mercurul a coborât până la minus 22 de grade Celsius. Vezi HARTA VIDEO