Temperaturi POLARE în România. Mercurul a coborât până la minus 22 de grade Celsius. Vezi HARTA VIDEO

Gerul cumplit a pus stăpânire pe aproape toată ţara de câteva zile. Vineri dimineaţa, mercurul în termometre a coborât până la minus 22 de grade Celsius. În continuare este în vigoare un cod galben de temperaturi extreme. Gerul a făcut şi victime, astfel că trei oameni au murit de frig, informează România TV.

22 ian. 2016, 08:00

Vineri dimineaţa, mercurul a coborât până la temperaturi de minus 22 de grade Celsius în zona Vârful Omu. De asemenea, la Ţarcu, în jurul orei 9.00, se înregistrau minus 19 grade, iar la Tebea şi Călimani minus 18 grade Celsius.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se va menţine GEROASĂ

La Oradea erau minus 13 grade, la Câmpeni minus 17 grade, iar la Întorsura Buzăului minus 16 grade Celsius. În Capitală a fost puţin mai cald. La ora 9.00 se înregistrau în zona Băneasa minus 11, iar la Filaret minus 8.

Gerul polar a făcut însă deja victime. Trei bărbaţi au fost găsiţi morţi pe stradă. Toţi au îngheţat de frig, iar un bătrân căzut în faţa unui hotel din Lacu Sărat a fost salvat în ultimul moment. Aproape toată ţara este încă patru zile sub cod galben de ger.

Citeşte şi COD GALBEN de GER NĂPRASNIC în aproape toată ţara. Prognoza METEO actualizată