Ger de crapă pietrele în România. Valul polar aduce temperaturi de până la minus 20 de grade / Prognoza meteo

Meteorologii anunță vreme geroasă în România. A fost emisă și avertizare meteo cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic pentru zona de munte. Valul polar aduce temperaturi de până la minus 20 de grade.

01 feb. 2023, 15:47
Ger de crapă pietrele în România. Valul polar aduce temperaturi de până la minus 20 de grade / Prognoza meteo

Meteorologii anunță ger de crapă pietrele din România în următoarele zile. La munte va ninge și va viscoli.

Prognoza meteo JOI

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va avea înnorări temporare în restul teritoriului. În Maramureș și la munte va ninge, în Transilvania vor fi predominant ninsori, iar în Banat și Crișana și pe arii restrânse în celelalte regiuni vor fi precipitații mixte (averse de ploaie, lapoviță, măzăriche și trecător ninsoare). Izolat se va forma polei. În zona de munte ninsorile vor fi însemnate cantitativ (peste 15…20 l/mp), astfel că se va depune strat de zăpadă, local mai consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze mai mari la peste 1700 m, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar mai ales în Transilvania și Oltenia, unde pe parcursul zilei, local vor fi viteze de 55…65 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 0 grade în estul Transilvaniei, până la 8…10 grade în Oltenia și Muntenia, iar cele minime se vor situa în general între -5 și 0 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi ușor față de zilele anterioare, astfel că temperatura maximă va fi de 8…9 grade. Cerul va fi temporar noros, iar trecător, în special după-amiaza, vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei când va atinge viteze de 45…50 km/h. Temperatura minimă va fi de -4…-1 grad, potrivit ANM.

Citește și: Alertă meteo COD GALBEN. Meteorologii anunță trei zile de ninsori puternice și viscol

 

PROGNOZA METEO VINERI

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale îndeosebi în sudul teritoriului, iar în rest se va răci ușor comparativ cu ziua precedentă. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și local vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în centru, nord și la munte și mai ales ploaie și lapoviță, pe arii restrânse în rest. Noaptea, nebulozitatea și precipitațiile predominant sub formă de ninsoare se vor extinde treptat și vor cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în vest cantitățile de apă vor fi mai însemnate (15…20 l/mp). În Carpații Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în Dealurile de Vest se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă (peste 70…80 km/h), și va fi viscol, dar local și temporar și în celelalte regiuni (în general cu 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, cu valori mai ridicate în Muntenia și Oltenia, până spre 8…9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 2 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi posibile precipitații slabe, mixte în a doua parte a zilei, iar spre sfârșitul nopții va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

Citește și: Atenție! Poți să primești amendă dacă nu ai curățat zăpada de pe trotuarul din fața casei sau din fața blocului

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți ziua în regiunile estice și sud-estice, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu precădere în nord-vest și în centru unde local va fi ger. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse; vor predomina ninsorile, exceptând Oltenia și zona joasă de relief din Banat unde vor fi ploi și lapoviță. Pe timpul nopții, cerul se va degaja treptat în jumătatea de nord-vest a teritoriului, dar va avea înnorări temporare în cea sud-estică unde va ninge. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, mai susținute la munte, în prima parte a intervalului în jumătatea de vest, apoi în special în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, ușor mai ridicate în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -12 și -2 grade.

BUCUREȘTI. Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi ninsori în general slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în cursul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața în nord-vest și centru, iar noaptea pe arii extinse și în celelalte regiuni; temperaturile maxime se vor încadra în general între -8 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -17 și -7 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în regiunile extracarpatice și la munte unde pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor fi ninsori slabe. În special în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în est și în sud-est, mai susținute pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre și local pe crestele montane. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI. Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va deveni slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -9…-7 grade.