Alertă meteo COD GALBEN. Meteorologii anunță trei zile de ninsori puternice și viscol

Vremea se răcește în toată țara. La munte se anunță ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic. În următoarele trei zile se va depune strat consistent de zăpadă.

01 feb. 2023, 10:13
Alertă meteo COD GALBEN. Meteorologii anunță  trei zile de ninsori puternice și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 1 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10. Sunt așteptate ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte.

”În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, a transmis ANM.

Citește și: Ger la început de februarie. Unde va continua să ningă / Prognoza meteo pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie

De asemenea, a fost emis COD GALBEN pentru intervalul 1 februarie, ora 10 – 3 februarie, ora 10 pentru intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Citește și: Atenție! Poți să primești amendă dacă nu ai curățat zăpada de pe trotuarul din fața casei sau din fața blocului

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea se va încălzi față de zilele anterioare, astfel că vor fi temperaturi maxime 7…9 grade și minime de -4…-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații slabe mixte va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (2 februarie) când va atinge viteze de 45…50 km/h.