Ger de crapă pietrele: Minus 26 de grade Celsius în Covasna

Ger cumplit în Covasna. Termometrele au indicat, în această dimineaţă, minus 26 de grade Celsius. Ger şi în Bucovina. Prefectul judeţului atrage atenţia că indicele de răcire a atins pragul critic.

RomaniaTV.net
28 ian. 2012, 06:51
Ger de crapă pietrele: Minus 26 de grade Celsius în Covasna

Minima naţională până la această oră s-a înregistrat în localitatea Întorsura Buzăului, unde mercurul din termometre a coborât până la -26,2 grade Celsius.

Ger pătrunzător şi valori deosebit de scăzute se înregistrează şi în celelalte localităţi din Covasna. Sunt -21,3% la Sfântul Gheorghe şi minus 20 de grade în Baraolt.

În Harghita, temperaturile au scăzut până la minus 16 grade la Miercurea Ciuc. Însă, înainte de a se lumina de ziuă, norii au acoperit zona depresionară, protejând locuitorii împotriva gerului năpraznic.

Ger năprasnic în Bucovina. Minimele au ajuns la -21 de grade Celsius, la Rădăuţi. Medicii atenţionează că frigul poate accentua simptomele bolilor cronice.

Sucevenii s-au echipat cu cele mai groase haine din garderobă şi şi-au cumpărat băuturi calde cât timp au aşteptat mijloacele de transport în comun. Cel mai greu a fost pentru cei care muncesc în aerr liber

Medicii nu recomandă consumul de alcool în perioada foarte rece. Meterologii spun că temperaturile vor fi şi mai mici în următoarele zile, ele ar putea ajunge în Bucovina şi la – 25 de grade Celsius.