Ger, ninsori și viscol în jumătate de țară. ANM a emis COD GALBEN. Când începe să ningă la București Harta ANM

Un val de aer polar pune stăpânire pe România. Meteorologii ANM au emis avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. Sunt așteptate ninsori inclusiv la București.

07 ian. 2024, 10:41
Ger, ninsori și viscol în jumătate de țară. ANM a emis COD GALBEN. Când începe să ningă la București Harta ANM

Meteorologii ANM au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 7 ianuarie, ora 12 – 9 ianuarie, ora 10. Meteorologii anunță că aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45…50 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 7 ianuarie, ora 18 – 9 ianuarie, ora 10, când se așteaptă intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

”În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.
Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade”, a transmis ANM.

Citește și: Val de aer polar peste România. Vin ninsorile și în țara noastră. Meteorologii Accuweather au emis AVERTIZARE „WINTERCAST” pentru București

ANM-Avertizare-generala-T0-240107102705

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI. Ploi și ninsori în Capitală

Duminică, valorile termice se vor menține peste cele specifice datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Iarnă siberiană de duminică în România. Elena Mateescu, ANM: „Minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade”

Luni, vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Trecător vor fi precipitații slabe mixte, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.