SITUAŢIA DRUMURILOR. Cum se circulă în ţară şi pe Autostrada A2 UPDATE

După valul de ninsori, mai multe tronsoane de drumuri din ţară au fost blocate şi marţi, iar pe Autostrada Soarelului nu s-a circulat pe tronsonul Drajna-Feteşti.

19 ian. 2016, 07:32
SITUAŢIA DRUMURILOR. Cum se circulă în ţară şi pe Autostrada A2  UPDATE

UPDATE 21.15 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă, pe timpul acestei nopţi, folosirea DN3A Feteşti – Drajna ca alternativă mai rapidă şi mai sigură faţă de tronsonul paralel al autostrăzii A2, calea II (sensul de mers Constanţa – Bucureşti). Aceasta deoarece pe respectivul segment de autostradă accesul autovehiculelor va fi permis în număr mic, controlat, cu viteză redusă, după ce se vor forma coloane care vor fi însoţite de echipaje de poliţie rutieră. Mai mult decât atât,vor exista perioade în care circulaţia va fi oprită, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. Distanţa parcursă în plus pe DN3A este de aproximativ 3,5 kilometri, însă durata călătoriei este mult mai scurtă.

În judeţul Tulcea, a fost redeschis DN22A Nicolae Bălcescu – Nalbant.

Pe DN24D, în judeţul Galaţi, pe segmentul limita cu judeţul Vaslui – intersecţie cu DN26, se circulă cu restricţie de 7,5 tone. La fel şi pe DN22 Isaccea – Somova, în judeţul Tulcea.

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, rămâne închis DN57 Cozla –Șvinița, în județul Caraș-Severin.

În unele zone ale ţării, se semnalează ceaţă. Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti- Constanţa şi A3 Bucureşti -Ploieşti, pe DN7 Găeşti – Bâldana, pe DN5 Giurgiu – Remuş şi pemajoritatea drumurilor naţionale din judeţul Olt, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100, chiar sub 50 de metri. De asemenea, pentru judeţele Gorj şi Vâlcea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting cu cod galben, referitoare la ceaţă, valabilă până la ora 23:00

UPDATE 18:45 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (18:45), pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti se semnalează ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 50 de metri.

UPDATE 18.40 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, începând cu ora 18.30, a fost deschisă circulația rutieră pe Autostrada A2, tronsonul Drajna – Fetești, calea 2, respectiv sensul Fetești – Drajna, pentru toate categoriile de vehicule.

Circulația pe acest tronson de autostradă se desfășoară controlat, pe sensul Fetești – Drajna, în coloană, în spatele utilajelor de deszăpezire cu sprijinul echipajelor de la poliția rutieră.

UPDATE 17.45 Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 a fost reluat traficul rutier pe tronsonul Drajna – Feteşti, pe sensul de mers către Constanţa (calea I). Autovehiculele se deplasează în coloană, însoţite de echipaje de poliţie rutieră.

Tronsonul Feteşti – Drajna încă este închis pe sensul de mers către Bucureşti.

În judeţul Constanţa, a fost redeschis DN3 Ostrov – Băneasa, iar în judeţul Tulcea DN22F Horia – Izvoarele – Nalbant.

În judeţul Tulcea, a fost redeschis DN22 Isaccea – Somova, deocamdată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe DN24D, în judeţul Galaţi, pe segmentul limita cu judeţul Vaslui – intersecţie cu DN26, se circulă cu restricţie de 7,5 tone.

În judeţul Tulcea, încă este închis DN22A Nicolae Bălcescu – Nalbant.

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, rămâne închis DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, au fost reluate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

UPDATE 17.00 Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 a fost reluat traficul rutier pe tronsonul Drajna – Feteşti, pe sensul de mers către Constanţa (calea I). Autovehiculele se deplasează în coloană, însoţite de echipaje de poliţie rutieră.

Tronsonul Feteşti – Drajna încă este închis pe sensul de mers către Bucureşti.

În judeţul Tulcea, au fost redeschise tronsoanele DN22 Isaccea – Somova şi DN22A Topolog – limită cu judeţul Constanţa, deocamdată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe DN24D, în judeţul Galaţi, pe segmentul limita cu judeţul Vaslui – intersecţie cu DN26, se circulă cu restricţie de 7,5 tone.

Încă sunt închise următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

DN3 Ostrov – Băneasa (județul Constanța);
DN22A Nicolae Bălcescu – Cataloi (județul Tulcea).
DN22F Horia – Izvoarele – Nalbant (județul Tulcea).

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, rămâne închis DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, au fost reluate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

 

______________________________________________________________

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 a fost reluat traficul rutier pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna, în ambele sensuri. Autovehiculele circulă în coloană, însoţite de echipaje de poliţie rutieră.

Tronsonul Drajna – Feteşti încă este închis în ambele direcţii.

A fost reluată circulaţia pe DN22 Brăila – Râmnicu Sărat pentru toate categoriile de autovehicule.

Pe DN24D, în judeţul Galaţi, pe segmentul limita cu judeţul Vaslui – intersecţie cu DN26, se circulă cu restricţie de 7,5 tone.La fel şi pe DN24A Murgeni – Berezeni, în judeţul Vaslui.

Mai sunt, în continuare, închise, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

  • DN3 Ostrov (jud. Constanța) – Băneasa (jud. Constanța);
  • DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
  • DN22A, în judeţul Tulcea, pe tronsoanele limită cu judeţul Constanța – Rahmanu şi Nicolae Bălcescu – Cataloi;
  • DN22 Isaccea – Somova (jud.Tulcea).

Pentru judeţul Tulcea este în vigoare, până la ora 15:00, o atenţionare nowcasting cu cod galben referitoare la vânt puternic, care va spulbera zăpada depusă anterior (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, au fost reluate manevrele maritime şi fluviale în porturile de la Marea Neagră.

Vezi şi: PROGNOZA METEO pentru trei zile. GER, ceaţă şi depuneri de chiciură. Temperaturile ajung până la minus 20 grade

Enel: Avariile din judeţele Tulcea şi Ialomiţa au fost remediate. Localităţi din Constanţa, încă afectatate

Din punct de vedere al distribuției energiei electrice sunt înregistrate în continuare avarii care au lăsat în beznă 24 de localități rurale: Peștera — parțial, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvănul Mic, Carvănul Mare, Cuigiuc, Galița, Esechioi, Corbu, Nistorești, Biruința, Ostrov, Coslugea, Saraiu, Ciobanu, Grădina, Cheia, Băltăgești, Hârșova-parțial, Miorița, Dulgheru, Almalău, Șiriu.