Gerea a discutat cu SOCAR despre „posibila” participare a companiei azere la privatizarea Oltchim

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat luni cu vicepreşedintele companiei petroliere azere SOCAR, David Memedov, şi cu ambasadorul Azerbaijanului în România, Farid Abdinbayov, "aspecte privind posibila" participare la privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 20:42
Gerea a discutat cu SOCAR despre „posibila” participare a companiei azere la privatizarea Oltchim

„În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind posibila participare a companiei azere la privatizarea combinatului Oltchim„, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, citat de Mediafax.

Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013.

Statul a înfiinţat, în această lună, firma Oltchim SPV, care controlează activele Oltchim, şi care va fi scoasă la vânzare în 3 februari anul viitor. Activele Oltchim sunt evaluate la 305,24 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Două companii din China au semnat o scrisoare de intenţie cu administratorii judiciari ai Oltchim

După întâlnirea cu Gerea, delegaţia azeră a efectuat o vizită de lucru la Oltchim.

„Şeful delegaţiei azere a apreciat relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări, în cadrul cărora SOCAR ar putea să continue activitatea de investiţii în România”, se mai arată în comunicat.

Gerea afirma, la sfârşitul lunii octombrie, că există trei consorţii internaţionale care şi-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim. Statul a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza Oltchim.

Compania SOCAR este prezentă în România pe segmentul distribuţiei de carburanţi în benzinării, cu o reţea de 20 de unităţi. Planurile compaiei azere vizează crearea unei reţele de 300 de benzinării în decurs de câţiva ani.