Germania a actualizat lista "zonelor de risc din România". A eliminat trei judeţe şi a inclus unul

Publicat: Joi, 20 August 2020 18:12 // Actualizat: Joi, 20 August 2020 18:12 // Sursa: romaniatv.net

Autoritățile din Germania au actualizat lista "zonelor de risc" din România. Prin urmare, începând de joi judeţul Vâlcea a fost inclus iar judeţele Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost retrase, conform Ministerului Afacerilor Externe.

MAE anunță că, la acest moment, ținând cont de ultimele decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 15 județe din România se află pe lista „zonelor de risc" și anume Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Citeşte şi: PANDEMIE. Explozie de cazuri noi în ţările din Europa unde muncesc milioane de români

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare" Public Health Passenger Locator Form. Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc" sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Cu toate acestea, de la obligativitate există două excepţii. Prima se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză. Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Citeşte şi: Mărturii cutremurătoare ale muncitorilor români din Germania: Oameni cu coronavirus, duși la muncă cu japca. A spus că nu-i hotel la el

Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate.

În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de aceste obligații. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție - distanțare socială, igienă, mască, fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite.

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 de euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
actualizare Germania judeţe listă MAE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H