Germania, a cincea zi consecutivă de creştere a infecţiilor, după primele măsuri de relaxare a carantinei

Germania a ajuns vineri, 1 mai, la peste 160.000 de cazuri de pacienți infectați cu coronavirus, după ce autoritățile au raportat astăzi 1.639 de infectări. Este a cincea zi consecutivă în care numărul cazurilor este în creștere. 

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 17:08
Germania, a cincea zi consecutivă de creştere a infecţiilor, după primele măsuri de relaxare a carantinei

Germania a anunțat astăzi 1.639 de cazuri de coronavirus, totalul urcând la 160.758, conform autorităților de la Berlin. De asemenea, tot astăzi, au fost raportate 200 de noi decese, totalul ajungând la 6.481 de decese.

Citește și: Relaxarea restricţiilor a dus la creşterea numărului de infecţii cu COVID-19 în Germania. Îngrijorări cu privire la noua situaţie

Anunţul vine în contextul în care Germania a relaxat o parte din restricţiile privind carantina şi în care locuitorii privesc către revenirea la viaţa de dinaintea pandemiei.

Marţi, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunţat redeschiderea unor spaţii publice precum muzeele şi grădinile zoologice, dar şi acordarea permisiunii bisericilor de a ţine slujbe cu public.

„Este absolut necesar să rămânem disciplinaţi”, a spus Angela Merkel, potrivit Mediafax.

Autorităţile germane au avertizat cu privire la un posibil al doilea val de îmbolnăviri, motiv pentru care i-au sfătuit pe oameni să fie foarte atenţi la distanţarea socială.