Relaxarea restricţiilor a dus la creşterea numărului de infecţii cu COVID-19 în Germania. Îngrijorări cu privire la noua situaţie

Rata reproducerii de bază a noului coronavirus a crescut recent în Germania, deplânge marţi preşedintele Institutului de boli infecţioase Robert Koch (RKI) Lothar Wieler, care îşi îndeamnă concetăţenii să rămână acasă, în pofida unei relaxări a izolării.

28 apr. 2020, 13:50
Relaxarea restricţiilor a dus la creşterea numărului de infecţii cu COVID-19 în Germania. Îngrijorări cu privire la noua situaţie

Această rată – intituală R0 – care a scăzut sub 0,7 în aprilie, a crescut la 1, potrivit lui Lothar Wieler, ceea ce înseamnă că o persoană contaminată cu noul coronavirus contaminează o altă persoană. „Această cifră trebuie să rămână mai mică de 1”, a subliniat Lothar Wieler într-o conferinţăde presă.

În contextul unei relaxări (a izolării), să ne asigurăm că putem menţine succesul pe care l-am obţinut cu toţii împreună. Noi nu vrem ca numărul cazurilor să crească din nou. Să rămânem cât mai mult posibil acasă, să ne limităm contactele„, a îndemnat Lothar Wieler.

Citeşte şi Strategia României de a proteja turismul de criza COVID-19 încalcă normele Comisiei Europene. Riscăm o procedură de infrigement

RKI a anunţat anterior 163 de noi decese din cauza covid-19 şi alte 1.444 de contaminări, iar bilanţul total a crescut în Germania la 5.913 de morţi şi 156.337 de cazuri. Cu o zi înainte, Institutul a raportat 110 morţi şi 1.018 contaminări.

Magazinele cu o suprafaţă de până în 800 de metri pătraţi au fost autotizate să redeschidă în Germania, dar şi concesionarii de automobile şi vânzătorii de biciclete.

Celelalte magazine de vânzare cu amănuntul încearcă să convingă Guvernul Angelei Merkel să le autorizeze să-şi reia activitatea începând de la 4 mai.


loading...