Germania a înregistrat cel mai abrupt declin economic din ultimii 50 de ani

Publicat: Joi, 30 Iulie 2020 19:11 // Actualizat: Joi, 30 Iulie 2020 19:11 // Sursa: romaniatv.net

Germania a înregistrat cel mai abrupt declin economic din ultimii 50 de ani. Economia s-a contractat cu 10,1% în trimestrul al doilea raportat la precedentele trei luni.

În termeni anuali, cea mai mare economie europeană s-a contractat cu 11,7%, potrivit Biroului Federal de Statistică (Destasis). Datele sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri. Declinul din trimestrul al doilea s-a situat cu mult peste scăderea de 4,7% consemnată la începutul anului 2009, în timpul crizei financiar-economice, potrivit profit.ro. 

"În al doilea trimestru al anului 2020, s-a înregistrat o scădere masivă pentru exporturile și importurile de bunuri și servicii, precum și în cazul consumului final al gospodăriilor și al formării de capital la mașinării și echipamente", arată Destasis într-un comunicat. În primul trimestru, economia germană a scăzut cu 2%, potrivit datelor revizuite publicate astăzi. Datele au fost modificate în creștere, de la un declin de 2,2% estimat anterior.

Și cifrele pentru ultimele trei luni din 2019 au fost revizuite în urcare, noile estimări indicând o stagnare pentru economia Germaniei, față de o scădere de 0,1% semnalată în mai. Germania a intrat, astfel, în recesiune tehnică la jumătatea acestui an, cu trei luni mai târziu decât s-a estimat inițial.

Scăderea consumului și a investițiilor companiilor, pe fondul blocajelor cauzate de pandemia de coronavirus, este așteptată să fi afectat puternic și economia SUA în al doilea trimestru. Economiștii estimează o contracție-record a produsului brut intern în SUA, de 10,6% în termeni trimestriali și de aproximativ 35% în termeni anuali, cea mai mare economie a lumii urmând să intre, de asemenea, în recesiune tehnică, cu două trimestre consecutive de scădere. 

Citeşte şi SUA este a doua mare putere economică intrată în recesiune economică, după Germania

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
economie germania Germania recesiune
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H