Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate şi pregăteşte obligativitatea vaccinării

Germania a anunţat joi un blocaj la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate, în timp ce liderii săi au susţinut planurile de vaccinare obligatorie în următoarele luni.

02 dec. 2021, 18:13
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate şi pregăteşte obligativitatea vaccinării

Germania interzice accesul persoanelor nevaccinate la toate activităţile comerciale, cu excepţia celor esenţiale, precum supermarketurile şi farmaciile, pentru a limita răspândirea coronavirusului, au anunţat joi cancelarul demisionar Angela Merkel şi succesorul său, Olaf Scholz, în urma unor discuţii de criză cu liderii regionali, potrivit CNN.

Cei doi au susţinut, de asemenea, propunerile de vaccinare obligatorie, care, dacă vor fi votate în parlament, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din februarie.

Această decizie vine după ce o instanţă germană de top a confirmat măsurile impuse de guvern pentru a combate numărul record de infecţii cu SARS-CoV-2. Curtea Constituţională Federală a constatat că starea de asediu şi închiderea şcolilor sunt în conformitate cu constituţia ţării.

Germania s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, raportând miercuri peste 67.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Citeşte şi: Întâlnire de gradul trei, miniştrii de externe ai Rusiei şi SUA au discutat la Stockholm. „Scenariul de coşmar al confruntării militare este pe cale să revină în Europa”