Germania: Doi bărbaţi suspectaţi de legături cu Statul Islamic au fost eliberaţi

Publicat: Vineri, 08 Aprilie 2016 14:48 // Actualizat: Vineri, 08 Aprilie 2016 14:48 // Sursa: romaniatv.net

Doi bărbaţi interpelaţi, joi, în Germania, au fost eliberaţi de poliţia din această ţară din cauza lipsei de probe evidente privind eventuala lor legătură cu gruparea jihadistă Stat Islamic şi intenţia de a pregăti "acte de o violenţă gravă".

Percheziţiile făcute la domiciliile celor doi suspecţi - un irakian de 46 de ani şi un nigerian de 29 de ani - precum şi audierile în cazul lor făcute de poliţie nu au dus la motive pentru arestarea lor. Cei doi suspecţi au fost astfel eliberaţi din lipsă de probe incriminatorii. "Investigaţiile celor doi suspecţi nu au condus la dovezi care să confirme sau să infirme suspiciunea pregătirii unui act de o violenţă gravă", se arată în comunicatul Poliţiei din Bavaria. În consecinţă, Parchetul a ordonat eliberarea celor doi.

Cei doi suspecţi au fost interpelaţi joi după-amiază, în Munchen şi în Furstenfeldbruck, în apropierea capitalei bavareze, potrivit presei belgiene. 

Citeşte şi Preşedintele Germaniei cere INTEGRAREA RAPIDĂ a refugiaţilor pentru contracararea extremismului

Mai multe alerte teroriste au zguduit Germania după atentatele din 13 noiembrie, din Paris, precum şi noaptea de Revelion de la Munchen, unde două gări au fost închise publicului din cauza riscurilor producerii unui atac terorist. Tot în noiembrie, anul trecut, un meci de fotbal între Germania şi Olanda, care urma să se joace în Hanovra, a fost anulat în ultima clipă, tot din motive de securitate.

Până în prezent, autorităţile germane nu au arestat nicio persoană în cele două cazuri şi nici nu au fost în stare să precizeze dacă au existat într-adevăr planuri de atentate teroriste.


loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 apr 15:12
...eventuala lor legătură cu gruparea jihadistă Stat Islamic şi intenţia de a pregăti „acte de o violenţă gravă”. Citește mai departe… ...
08 apr 15:08
... Doi bărbaţi interpelaţi, joi, în Germania, au fost eliberaţi de poliţia din...
08 apr 15:04
...Apr 08, 2016Germania: Doi bărbaţi suspectaţi de legături cu Statul Islamic au fost eliberaţivin, Apr 08, 2016...
08 apr 14:57
...eventuala lor legătură cu gruparea jihadistă Stat Islamic şi intenţia de a pregăti "acte de o violenţă gravă". Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H