Germania este răvăşită de manifestaţii pro şi contra imigranţilor musulmani

Germania este răvăşită de manifestaţii. Zeci de mii de oameni, suporteri şi oponenţi ai unui grup care militează împotriva islamizării Europei protestează în mai multe oraşe importante.

06 ian. 2015, 06:47
Germania este răvăşită de manifestaţii pro şi contra imigranţilor musulmani

În Germania au loc proteste de amploare faţă de imigranţii musulmani. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi în mai multe oraşe, pentru a protesta faţă de ceea ce ei numesc islamizarea Europei. În paralel, alte câteva mii de oameni au luat parte la contramanifestaţii.

La Dresden 18.000 de oameni au ieşit în stradă, pentru a cere ca Germania să îşi schimbe legile privind imigraţia.

Cancelarul german Angela Merkel a reacţionat rapid la manifestaţii.

„Trebuie să fluturăm drapelul şi să spunem că extrema-dreaptă, antisemitismul, xenofobia nu au niciun loc în societatea noastră”, a declarat cancelarul german.

În faţa valului de proteste faţă de Islam, au avut loc şi o serie de contramanifestaţii. La Koln, luminile de pe podurile peste Rin, de la Primărie şi de la cunoscuta catedrală au fost stinse în semn de protest faţă de extrema-dreaptă, care a luat amploare în ultimii ani în Germania.

Încă din octombrie, cei care se opun islamizării Europei au ieşit pe străzile din Germania în număr mare. Gruparea, considerată de mulţi ca fiind extremistă, a fost criticată de mai mulţi oficiali germani, inclusiv de Angela Merkel în mesajul ei de Anul Nou.

Germania are o populaţie importantă de musulmani şi primeşte mai mulţi refugiaţi decât orice altă ţară europeană.