Germania ezită să recomande vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Comisia Permanentă consideră că argumentele pro-vaccinare nu sunt suficiente

Comisia Permanentă pentru Vaccinare din Germania (STIKO) a transmis că argumentele în favoarea vaccinării copiilor de peste 12 ani nu sunt suficiente şi ezită să dea o recomandare în acest sens. Totuşi, părinţii care doresc într-adevăr să-şi vaccineze copiii o pot face.

04 iun. 2021, 13:53
Germania ezită să recomande vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Comisia Permanentă consideră că argumentele pro-vaccinare nu sunt suficiente

Thomas Mertens, directorul STIKO, a promis că o decizie oficială referitoare la vaccinarea copiilor va fi luată în cel mult două zile, însă el a exprimat o poziţie sceptică într-o emisiune a postului ZDF. Președintele Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania a spus în cadrul unei dezbateri despre vaccinarea copiilor cu serul anti-Covid că nu va exista nicio recomandare generală în acest sens din partea organismului pe care îl conduce. Datele nu au fost nici pe departe suficiente pentru a recomanda vaccinarea tuturor copiilor sănătoși, a spus Mertens.

Prin urmare, experții au compilat o mulțime de date disponibile din studii. „Toate rezultatele sunt de așa natură încât cu siguranță nu se poate obține un argument în favoarea unei vaccinări generale a tuturor copiilor sănătoși„. STIKO intenționează să își anunțe oficial recomandarea în următoarele zile, potrivit tagesschau.de.

În ultima perioadă, Mertens ceruse înțelegere din partea guvernului şi a opiniei publice pentru atitudinea ezitantă față de vaccinarea copiilor. „Multe argumente au fost aduse cu prea multă ușurință, argumente care nu rezistă la o cercetare mai amănunţită”, a mai spus acesta.

Citeşte şi Cum arată formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Descarcă-l de aici

În acelaşi timp, ministrul federal al Educaţiei consideră că după vacanțele de vară, școlile din Germania ar trebui să continue să funcționeze complet la fața locului, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. „Copiii vaccinați fac, bineînţeles, școala mai sigură. Părinții ar trebui să se consulte cu medicii lor de încredere despre când și de la ce vârstă doresc vaccinarea copiilor lor. Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât recomandările pediatrilor sunt mai prudente. Pentru noi este important ca, indiferent dacă copiii sunt vaccinați, școlile să poată deschide în continuare în deplină prezență„, a spus aceasta.

​Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vinerea trecută vaccinarea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul alinaţei americano-germane Pfizer. Marco Cavaleri, șeful Biroului pentru amenințări în materie de sănătate și strategie de vaccinare din cadrul EMA, a spus că este la latitudinea statelor UE să decidă dacă și când vor decide să administreze vaccinul adolescenților din această grupă de vârstă.

Citeşte şi Diana Şoşoacă, reacţie virulentă despre vaccinarea copiilor. „Militez pentru oprirea vaccinării şi solicit tuturor părinţilor să nu-şi ducă copiii la vaccinare”