Germania preia încă 10.000 de migranţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu

Germania va prelua încă 10.000 de refugiaţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, în virtutea programului UE de redistribuire a migranţilor.

19 apr. 2018, 09:18
Germania preia încă 10.000 de migranţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu

În această privinţă, guvernul german şi-a dat acordul în cursul acestei săptămâni, a declarat joi dimineaţă comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie Dimitris Avramopoulos pentru publicaţiile din grupul media Funke.

În contextul în care alte state membre ale UE au convenit să preia 40.000 de refugiaţi, ţintele programului de redistribuire a acestora au fost atinse şi probabil vor fi depăşite, a precizat înaintea unei întrevederi, la Berlin, cu ministrul de interne german Horst Seehofer.

”Guvernul german se află, încă o dată, în centrul chestiunilor de solidaritate internaţională”, a adăugat comisarul european.

Programul anunţat vara trecută are ca scop să ofere o rută directă şi sigură către Europa pentru persoanele în cea mai mare nevoie de azil. Până în toamna lui 2019, cel puţin 50.000 de persoane, majoritatea provenite din Africa de Nord, îşi vor fi găsit adăpost în UE.

Uniunea Europeană a finanţat acest program cu 500 de milioane de euro.