Germania – proces contra neonazismului: Merkel s-a întâlnit cu familiile victimelor

Cancelarul german Angela Merkel a primit luni, pentru prima dată, familiile victimelor unei serii de crime rasiste, în timp ce unul din presupuşii autori ai acestora este judecat în prezent la Munchen, în sudul Germaniei, a anunţat unul din purtătorii săi de cuvânt, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 20:39
Germania – proces contra neonazismului: Merkel s-a întâlnit cu familiile victimelor

Şefa guvernului de la Berlin, care a prezentat scuzele Germaniei pentru eşecurile anchetei asupra acestor crime, a discutat timp de peste trei ore cu apropiaţii victimelor, majoritatea de origine turcă, ucise în perioada 2000-2007.

Întâlnirea nu a fost publică, fiind dezvăluite puţine informaţii cu privire la conţinutul discuţiilor.

Aceasta survine în contextul în care la Munchen se desfăşoară, din mai, procesul lui Beate Zschäpe, inculpată pentru presupusa participare la zece asasinate care au vizat în principal cetăţeni turci sau de origine turcă. Cei doi presupuşi complici la crime ai acesteia, Uwe Bonhardt şi Uwe Mundlos, s-au sinucis în noiembrie 2011, când erau pe punctul de a fi prinşi de poliţie. Cei trei formau gruparea neonazistă ‘Clandestinitatea naţional-socialistă’.

Procesul, care ar putea dura doi ani, este considerat a fi unul din cele mai importante acţiuni în justiţie împotriva neonazismului de după cel de-al Doilea Război Mondial în Germania.