Germania, restricţii de călătorie. Îşi închide porţile în faţa mai multor ţări, din cauza noilor tulpini de Covid-19

Germania, restricţii de călătorie. Îşi închide porţile în faţa mai multor ţări, din cauza noilor tulpini de coronavirus. Interdicţiile ar urma să fie introduse de sâmbătă, potrivit unui document citat de DPA. Miniştrii cabinetului discută deocamdată despre proiect.

29 ian. 2021, 21:15
Germania, restricţii de călătorie. Îşi închide porţile în faţa mai multor ţări, din cauza noilor tulpini de Covid-19
Germania îşi închide porţile în faţa mai multor ţări,

Germania, restricţii de călătorie. Măsurile ar fi iniţial în vigoare până pe 17 februarie şi includ excepţii pentru persoanele cu drept de şedere în Germania şi pentru transportul de mărfuri.

Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a anunţat joi că vor urma reguli de călătorie mai dure.

Citeşte şi: LOCKDOWN în Germania până pe 15 februarie. Comisia Europeană vrea să vaccineze 70% din populaţia UE

Germania, restricţii de călătorie

În prezent, măsurile ar afecta călătoriile din Brazilia, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia şi Africa de Sud – cinci ţări văzute de guvernul german drept zone cu risc ridicat din cauza noilor tulpini.

Eswatini şi Lesotho ar urma să fie adăugate pe lista de duminică, scrie Mediafax.

O nouă mutaţie a coronavirusului a apărut în Germania

Medicii de la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria au raportat că au detectat o nouă mutație a coronavirusului. În prezent nu există indicii că ar fi mai contagioasă decât alte mutații cunoscute.

Autoritățile din Germania investighează o posibilă nouă tulpină a SARS COV -2 detectată la o clinică din sudul țării.

Probele sunt analizate acum la un laborator din Berlin. Este vorba de o clinică din localitatea bavareză Garmisch – Partenkirchen. 73 de cazuri de Covid -19 au fost descoperite printre pacienții și personalul medical.

În trei cazuri  ar putea fi vorba despre o variantă a coronavirusului necunoscută până acum dar care nu ar determina un risc sporit, notează presa din Germania.

Cele trei probe au fost trimise la un laborator din Berlin pentru mai multe analize.

Potrivit directorului clinicii Frank Niederbühl, săptămâna trecută specialiștii au observat nereguli în cazul testelor PCR ale unor pacienți. Experții de la Spitalul Universitar Charité din Berlin au analizat rezultatele de la trei teste și au confirmat că este vorba de o nouă mutație.

Până în prezent, oamenii de știință au detectat peste 12.000 de mutații ale coronavirusului. Printre acestea este o tulpină descoperită la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, care, potrivit OMS, este mai contagioasă decât coronavirusul original și este prezentă acum în mai multe țări, inclusiv în Rusia și Franța.

De asemenea, o nouă mutaţie, numită 501.V2, a fost raportată în Africa de Sud.

Cu o ușoară scădere a cazurilor în ultimele zile, autoritățile din Germania rămân vigilente și avertizează că numărul de cazuri ar putea crește din nou.

Germania a prelungit carantina cu încă o lună ca să nu fie scăpată de sub control răspândirea noilor tulpini de coronavirus mult mai contagioase.


loading...