Germania se grăbeşte să-i trimită Ucrainei patru sisteme de apărare antiaeriană. Primul va ajunge pe front în câteva zile

Germania va livra Ucrainei în câteva zile primul dintre cele patru sisteme de apărare antiaeriană promise, de tip IRIS-T SLM, a declarat luni ministrul Apărării, Christine Lambrecht.

10 oct. 2022, 17:34
Germania se grăbeşte să-i trimită Ucrainei patru sisteme de apărare antiaeriană. Primul va ajunge pe front în câteva zile

„Noul atac cu rachete asupra Kievului și a multor alte orașe arată cât de importantă este aprovizionarea Ucrainei cu sisteme de apărare antiaeriană”, a spus Lambrecht.

Atacuri rusești cu rachete și drone terorizează în special populația civilă. De aceea trimitem urgent sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina„, a adăugat ministrul german al apărării.

Sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM include o stație de control, un radar, mai multe lansatoare și vehicule de sprijin, scrie Reuters.

Citeşte şi Crucea Roşie şi-a suspendat operațiunile în Ucraina după atacul masiv cu rachete al ruşilor. „Nu putem ajuta în timp ce oamenii noştri se ascund de bombe”

IRIS-T (Infra Red Imaging System) este o familie de sisteme de rachete antiaeriene tactice cu rază medie de acțiune. Versiunea SLM (Surface Launched Medium Range) este una dintre cele mai avansate și a fost prezentată oficial public în 2014. Componentele sale – postul de comandă, radarul și lansatorul pentru opt rachete – sunt amplasate pe șasiul vehiculelor germane MAN, ceea ce conferă sistemului o mobilitate ridicată.

Rachetele ghidate pot doborî ținte aeriene – avioane, elicoptere și rachete – la distanțe de până la 40 de kilometri și altitudini de până la 20 de kilometri. Focosul rachetei cântărește 87 kg, iar viteza sa de zbor este de 3 Mach.

Citeşte şi Medvedev anunţă noi bombardamente în Ucraina: Primul episod a fost difuzat / Kadîrov: Ce ai crezut tu, fraiere Zelenski?”