Germania vrea să limiteze mărimea ştirilor pe GOOGLE. UE cere precizări cu privire la acest proiect

Comisia Europeană cere Germaniei informaţii suplimentare legate de un proiect de lege care limitează mărimea ştirilor pe care GOOGLE şi alţi operatori le pot etala în serviciile de căutare pe Internet.  

05 mart. 2013, 16:49
Germania vrea să limiteze mărimea ştirilor pe GOOGLE. UE cere precizări cu privire la acest proiect

Autorităţile europene de reglementare au analizat un proiect aprobat săptămâna trecută de Camera Inferioară a Parlamentului german şi vor cere informaţii suplimentare, a arătat Carlo Corazzo, purtător de cuvânt al CE. El a adăugat că CE a primit reclamaţii referitoare la această lege, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Google a explicat cum funcţionează cel mai mare MOTOR de CĂUTARE, printr-un site dedicat

GOOGLE şi alte companii de profil vor putea folosi fără plată, în rezultatele serviciilor de căutare, numai ştiri scurte, au decis parlamentarii germani. Publisheri precum Axel Springer şi Bertelsmann, ale căror venituri obţinute din ziare şi reviste sunt în scădere, au cerut ca motoarele de căutare şi servicii precum GOOGLE News să plătească pentru ştirile postate.

Citeşte şi Google ar putea deschide magazine în SUA până la sfârşitul acestui an

Proiectul votat săptămâna trecută prevede că publisherii vor deţine, timp de un an, dreptul comercial exclusiv asupra conţinutului care depăşeşte „cuvinte sau texte foarte scurte”. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie aprobat şi de Camera Superioară a Parlamentului. Un purtător de cuvânt al Google din Bruxelles a refuzat să comenteze.

Google nu postează reclame pe paginile portalului de ştiri în Europa şi susţine că informaţiile publicate ajută de fapt publisherii prin atragerea utilizatorilor către site-urile lor.

Citeşte şi Co-fondatorul Google: Smartphone-urile te fac… impotent