GERUL NĂPRASNIC face victime. Un adolescent de 17 ani a murit din cauza frigului VIDEO

Gerul năprasnic a făcut şapte victime în ultimele două zile. Printre morţi, şi un adolescent de 17 ani, căruia i s-a făcut rău din cauza frigului şi a căzut în zăpadă. A fost găsit abia după câteva ore, fără suflare.

09 ian. 2015, 07:12
GERUL NĂPRASNIC face victime. Un adolescent de 17 ani a murit din cauza frigului VIDEO

Temperaturile din ţara nostră sunt greu de suportat, informează România TV. Un adolescent de 17 ani a murit în grădina casei, din cauza celor 18 grade celsius cu minus. Băiatul a fost găsit de bunica sa, cu care locuia, întrucât părinţii săi erau plecaţi la muncă în străinătate. Ultima dată când femeia a vorbit cu adolescentul a fost joi seară, atunci când băiatul se pregătea să meargă în vizită la un vecin.

Citeşte şi GER de crapă pietrele. Încă o zi cu temperaturi foarte scăzute în România. VEZI HARTA

La câteva ore a fost găsit fără suflare, îngheţat.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Buzău, unde un bărbat a fost găsit mort în propria locuinţă, care nu era încălzită. La Ploieşti, din cauza gerului de – 22 de grade, inima unui bărbat a încetat să mai bată.

Şi la periferia municipiului Miercurea Ciuc, unde s-au înregistrat -28 de grade, un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost găsit mort, joi dimineaţă, în apropierea unei clădiri dezafectate. Din primele informaţii reiese că omul a murit de frig.

De asemenea, o femeie de 92 de ani din Gura Humorului a fost găsită aproape îngheţată în casă, ea a ajuns la spital cu o temperatură a corpului de numai 29 de grade. Femeia locuia singură, a căzut şi şi-a rupt o mână. Nu a mai putut nici să se ridice, dar nici să sune după ajutor.

Zeci de persoane fără adăpost au fost descoperite dormind în canale sau pur şi simplu sub cerul liber, la minus 15 grade, în Suceava. Poliţiştii locali le-au dat un ceai cald şi i-au dus într-un centru de noapte.

Citeşte şi Gerul artic a pus stăpânire pe România. Doi oameni au murit îngheţaţi

Potrivit ANM, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea se va încălzi, însă vor apărea, din nou, depunerile de polei.

„Pentru următoarea perioadă, și vorbim despre următoarea săptămână, estimăm o încălzire semnificativă a vremii, astfel încât în week-end să ajungem la valori exclusiv pozitive pe timpul zilei. Vestea este bună, dar ar trebui nuanțată, pentru că această încălzire a vremii presupune pătrunderea peste țara noastră a unei mase de aer cald și umed. Această umezeală va duce la apariția precipitațiilor sub formă lichidă. În acest context vor apărea, foarte probabil, depunerile de polei, așa cum s-a întâmplat și zilele trecute”, a spus Gabriela Băncilă.