Gest extrem al unui francez: Şi-a împuşcat mortal vecinii gălăgioşi

Doi oameni au murit şi alţi patru au fost răniţi într-un atac armat produs în sudul Franţei. Un individ a dat buzna în casa vecinilor săi şi a început să tragă la întâmplare în locatari. Se pare că victimele organizaseră o petrecere, iar agresorul era deranjat de zgomot. Doi dintre răniţi sunt în stare critică, astfel că bilanţul tragediei s-ar putea agrava.

RomaniaTV.net
02 dec. 2012, 08:03
Gest extrem al unui francez: Şi-a împuşcat mortal vecinii gălăgioşi

Atacul s-a produs în localitatea Sete, situată pe coasta Mării Mediterane. Agresorul încerca să doarmă, deoarece trebuia să meargă la muncă dimineaţa devreme. Nu a putut însă să închidă niciun ochi din cauza vecinilor care dădeau o petrecere zgomotoasă. Disperat, omul a pătruns cu o armă automată în apartamentul de sub el şi a început să tragă.

„Era sânge peste tot: pe hol, la parter, pe pereţi, peste tot. Era o scenă atroce”, a declarat un martor.

Individul a fost arestat şi şi-a recunsocut fapta. El spune totuşi că nu a vrut să ucidă pe nimeni, ci dorea doar să-i sperie pe petrecăreţi ca să facă linşte.

„Spune că a comis acest gest din cauza fricii şi a neliniştii produse pe de-o parte de medicamentele pe care le lua şi care nu-l lăsau să doarmă bine, iar pe de altă parte de gândul că trebuia să mearga la muncă la ora 4.00, iar el era încă treaz la 1.30”, a declarat procurorul Brice Robin.

Poliţştii au găsit în casa agresorului cel puţin şase arme şi mii de gloanţe pe care le deţinea legal.