GEST ŞOCANT al Greenpeace în Peru. SCANDAL INTERNAŢIONAL după ce au distrus un monument vechi de MII de ani

Autorităţile din Peru şi-au exprimat "intensa preocupare" faţă de "atentatul" comis de activişti ai organizaţiei ecologiste Greenpeace care au pătruns în situl celebrelor linii de la Nazca, ce figurează pe lista UNESCO a patrimoniului cultural al umanităţii.

13 dec. 2014, 15:58

Un comunicat de presă postat pe pagina de internet a Ministerului Culturii din Lima menţionează că o scrisoare de notificare în legătură cu acest incident a fost trimisă reprezentantului UNESCO în Peru, Magaly Robalino, apreciindu-se drept „ireparabile” daunele aduse acestei zone de geoglife din Deşertul Sechura, situat în partea de sud a ţării, potrivit Agerpres.

Citeşte şi 10 fenomene BIZARE care nu au încă explicaţie. MISTERE care uimesc oamenii de ştiinţă

Membrii organizaţiei au pătruns, la 8 decembrie, în „sit-ul arheologic fără autorizaţie, profitând de întunericul nopţii şi deplasându-se fără a lua măsurile de protecţie necesare şi au ajuns chiar la geogliful cunoscut la nivel mondial sub numele de Colibri”, se spune în scrisoare. Acolo, a fost instalată o lozincă uriaşă cu textul „Time for Change – The Future is Renewable” („Timpul schimbării – viitorul este regenerabil”).

Acţiunea celor de la Greenperace a dorit să atragă atenţia participanţilor la summit-ul privind schimbările climatice care a avut loc la Lima, începând din 1 decembrie, dar a provocat o reacţie mult mai puternică la nivelul instituţiilor din Peru. Procuratura şi conducerea Parcului Naţional din Nazca au constatat că „în jurul geoglifului Colibri, s-au produs daune pe o suprafaţă de 1.600”.

Citeşte şi Activişti Greenpeace au escaladat Palatul Culturii din Varşovia pentru a salva Arctica

Ca urmare a valului de critici provocat în Peru de această acţiune, directorul Greenpeace, sud-africanul Kumi Naidoo, s-a deplasat la Lima şi a dat asigurări că organizaţia internaţională pe care o conduce „va face tot posibilul” pentru a rezolva problema de la Nazca.