Gestul impresionant al copiilor din România. Strâng bani pentru achiziționarea primei ambulanțe aeriene: Am donat banii de la Zâna Măseluță

Mai mulți copii s-au alăturat inițiativei Asociației ”Blondie” de a achiziționa prima ambulanță aeriană din România. Cei mici strâng bani din vânzarea de limonadă, fursercuri și își donează banii de la Zâna Măseluță.

19 nov. 2020, 14:14
Gestul impresionant al copiilor din România. Strâng bani pentru achiziționarea primei ambulanțe aeriene: Am donat banii de la Zâna Măseluță

Gestul impresionant al copiilor din România. Imediat după izbuncnirea pandemiei Asociatia „Blondie” a început să transporte, cu ajutorul unor avioane închiriate, copiii rămași blocați în spitale din Europa din cauza suspendării curselor aeriene din linie.

Primul zbor a avut loc pe 27 martie, din Milano. Asociația a dus cu avionul în străinătate copii care aveau nevoie de intervenții medicale urgențe, intervenții care nu puteau fi făcute în România. Costul total al celor 23 de curse efectuate până în prezent se ridică la circa  400.000 euro, cei mai mulți bani provenind din donașii individuale. Cel de-al 24-lea zbor se va face pe 20 noiembrie.

Citește și: Avertismentul medicului Mihai Craiu: Nu faceți asta dacă ați luat contact cu persoane infectate

Gestul impresionant al copiilor din România. În total, 31 de copii au beneficiat de ajutor până în prezent.

„Până astăzi nu s-a întâmplat să refuzăm pe cineva care ne-a cerut ajutorul. Făcând un calcul, împreună cu operatori de aviație, un avion care să răspundă condițiilor costa 2 milioane de euro pe an. Pentru cele 23 de zboruri am cheltuit deja aproximativ jumătate de milion de euro”, a explicat  Adelina Toncean, fondatoarea Asociației „Blondie”.

Mai mulți copii pregătesc acțiuni prin care vor strânge fonduri. Unii au strâns bani din vânzarea de limonadă, unii din alocații sau din alocații.

„Ne-am propus să luăm un avion medical într-o țară în care nu există ambulanță aeriană. Noi ne-am pus visul pe hold, fiind ocupați cu zborurile pentru copii în stare terminală, dar cei mici au crezut în acest vis și într-o zi ne-am trezit cu ei la poarta și cu donații de câteva sute de lei, pe care îi strânseseră vânzând limonadă, din alocații și prin alte metode originale. >, ne-au spus cei mici. Începand de azi, vor prezenta în cadrul unui program de știri pe care l-au conceput ce au făcut în fiecare săptămână pentru a cumpara un avion”, a mai povestit Toncean.

Citește și: Gabriela Firea cere testarea gratuită pentru contacții direcți și indirecți: ”Cu toții plătesc asigurări”

Gestul impresionant al copiilor din România. Sabina vinde bijuterii create de ea, Matei gătește rețeta sa specială de paste

Cei mici încearcă din răsputeri să strângă bani pentru a ajuta copii care sunt în faza terminală. Sabina va strânge bani din vânzările bijuteriilor confecționate de ea, iar Matei va găti rețeta sa specială de paste. Natalia și-a donat alocația Asociației „Blondie” și face salam de biscuiți în formă de avioane de mici dimensiuni. Smaranda s-a oferit să ajute și își va vinde desenele.

„M-am gândit să facem un stand de limonadă în piață și am strâns bani așa. La început nu a fost multă lume, apoi s-a făcut o coadă mare. Eu cred în unicorni, Zâna Măseluță și Moș Crăciun. Am donat pentru Asociația > și banii de la Zâna Măseluță, am renunțat la bicicleta pe care voiam să mi-o iau din ei. Vom continua să strângem bani vânzând limonadă” a spus Amalia.

Donatii pot fi facute in conturile RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – lei si RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – euro.