Gestul impresionant făcut de Aurel Pădureanu, când a dezgropat-o pe Cornelia Catanga: „Pe zi ce trece, dorul este tot mai mare”

Gestul impresionant făcut de Aurel Pădureanu, când a dezgropat-o pe Cornelia Catanga. Artista s-a stins din viață în urmă cu doi ani, iar trecerea sa în neființă a lăsat un gol imens în sufletele fanilor, dar și soțului, și fiului lor.

17 feb. 2023, 09:25
Gestul impresionant făcut de Aurel Pădureanu, când a dezgropat-o pe Cornelia Catanga: „Pe zi ce trece, dorul este tot mai mare”

Gestul impresionant făcut de Aurel Pădureanu. Soțul Corneliei Catanga a făcut o serie de dezvăluiri dureroase, legate de momentul când celebra cântăreață a fost dezgropată pentru construcția cavoului. Artistul a mărturisit că atunci a stat 4 ore lângă sicriul regretatei sale soții și s-a bucurat enorm că a putut face acest lucru, mai ales că la înmormântare nu i s-a permis, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Citește și: Aurel Pădureanu dă cărţile pe faţă despre aşa-zişii prieteni care au dat bir cu fugiţii după moartea Corneliei Catanga: „Nu m-a sunat nimeni, nici cei care îmi erau apropiaţi înainte de a muri Cornelia, să mă întrebe ce fac. Absolut nimeni”

Gestul impresionant făcut de Aurel Pădureanu

Asta e viața, grea, pe zi ce trece, dorul este tot mai mare. I-am refăcut și mormântul, anul trecut, la Cimitirul Ghencea, am pus o cruce nouă, din marmură albă. Am făcut un cavou pe două niveluri, de două locuri, pentru mine și Cornelia, doar pentru noi doi, ca să fim cândva din nou împreună.  

Când s-a refăcut lucrarea, au scos-o pe Cornelia din mormânt, cam patru ore am stat lângă coșciugul ei, dar nu l-am deschis, pentru că nu aveam voie, este interzis. Dar, mă bucur că am stat cu ea și așa, pentru că la înmormântare nu apucasem, nu ne-au lăsat, din cauza restricțiilor din pandemia Covid-19. 

Acum, Cornelia mea stă în acel cavou din marmură ca într-o casă, am pus și poze cu ea, dar și cu noi doi, este ceva superb, toată lumea se oprește să se uite și să aprindă o lumânare. Îi voi detesta toată viața pe cei care ne-au obligat să ne înmormântăm oamenii dragi, în saci, cu hainele lângă ei.  Cornelia trebuia să aibă parte de o înmormântare frumoasă, fastuoasă, cu mii de oameni, cu munți de flori. La urma-urmei, a fost Regina Muzicii Lăutărești”, a mărturisit Aurel Pădureanu, pentru Impact.

Aurel Pădureanu vrea să organizeze un spectacol în memoria Corneliei Catanga

Aurel Pădureanu plănuiește de ceva timp să organizeze un eveniment în memoria regretatei sale soții, respectiv un spectacol. Și-ar fi dorit să aibă loc pe data de 9 martie, atunci când ”Regina muzicii lăutărești” și-ar fi sărbătorit ziua de naștere, însă acest lucru nu va fi posibil, motiv pentru care concertul ar putea să aibă loc abia în luna aprilie sau mai.

Vom face spectacol mare la Sala Palatului, cu artiști importanți din muzica de petrecere. Din păcate, nu am timp să-l organizez până în luna martie, de ziua ei, încă umblu să găsesc sponsori și un regizor. Sper ca, până în aprilie-mai, să îi dau drumul”, a mai spus Aurel Pădureanu.