Gestul impresionant făcut de un grup de români plecați în Toscana. I-au impresionat până la lacrimi pe italieni

Un grup de români stabiliți în Toscana i-au impresionat până la lacrimi pe italieni, după ce au strâns suma de 2.000 de euro pe care au donat-o copiilor cu afecțiuni cardiace.

24 ian. 2023, 13:36
Gestul impresionant făcut de un grup de români plecați în Toscana. I-au impresionat până la lacrimi pe italieni
Gestul impresionant făcut de un grup de români plecați în Toscana

Gestul impresionant făcut de un grup de români plecați în Toscana. Câțiva români stabiliți în Massa Carrara, din regiunea Toscana i-au impresionat pe italienii de la Asociația de voluntariat „Un cuore un mondo”, după ce au strâns suma 2.000 de euro și au donat-o fundației care se ocupă cu sprijinul familiilor copiilor cu afecțiuni cardiace.

Citește și Noua Casă 2023. Ce salariu trebuie să aibă românii ca să poată lua un credit pentru locuințe

Gestul impresionant făcut de un grup de români plecați în Toscana

Donația românilor va ajunge la familiile micuților bolnavi care au nevoie de tratament pe termen lung și sunt cazate în apartamentele din apropierea spitalului de cardiologie „Gaetano Pasquinucci”.

„Un gest impresionant vine din partea comunității românești. S-au strâns aproape 2.000 de euro pentru familiile care sunt nevoite să stea în apartamentele adiacente „Spitalului Inimii”, la doi pași de Montignoso. Ieri dimineață cecul a fost predat președintei asociației „Un cuore un mondo”, a scris publicația La Nazione.

Nu este pentru prima oară când românii fac un astfel de gest. Anul trecut, aceștia au fost emoționați de poveștile cumplite ale copiilor care au mare nevoie de niște tratamente costisitoare pentru a supraviețui și s-au gândit să pună mână de la mână pentru a-i ajuta.

„Este deja al doilea an în care ne-au oferit sprijinul lor. Este un ajutor enorm pentru copiii care ajung aici și au nevoie de operații”, a declarat Enrica Legname, președinta Asociației „Un cuore un mondo”.

Asociația de voluntariat „Un cuore un mondo” va folosi donația românilor pentru diversele nevoi pe care le au familiile micuților bolnavi care sunt nevoite să stea în apropierea spitalului pentru o perioadă lungă de timp.

Mihai Vasile Ababei este cel care a predat Asociației de voluntariat „Un cuore un mondo” cecul în valoare de 2.000 de euro și speră că le va fi de ajutor familiilor greu încercate. Totodată, acesta a transmis că el și prietenii săi români nu se vor opri aici și vor ajuta ori de câte ori vor avea ocazia.

O femeie din Italia merge zilnic 1.600 de kilometri, pentru a ajunge la locul de muncă

Pare incredibil, dar este adevărat. Din cauza sărăciei, inclusiv statele din centrul și vestul Europei determină cetățenii să recurgă la gesturi extreme. Un bun exemplu în acest sens este oferit de o femeie din Italia, care zilnic, parcurge 1.600 de kilometri dus-întors, pentru ajunge la locul de muncă, respectiv acasă.

Giuseppina Giuliano are 29 de ani și lucrează ca agent de pază la o școală din Milano, deși ea locuiește în Napoli. Aproximativ 800 de kilometri este distanța dintre cele două orașe. De la București la Satu Mare, pe șosea, distanța  e de nici măcar 650.

Tânăra din Italia face această navetă din septembrie 2022, deci de când a primit postul, scrie Il Giorno. Suma pe care o plătește pentru biletele de tren este incomparabil mai mică față de o chirie în Milano, a precizat italianca.

Ziua începe de la 3:30 dimineața, pentru Giussepina. Trenul spre Milano îl ia la 5:10 și ajune la școală în jurul orei 10:00. Trenul către casă îl ia la ora 18:20 și ajunge înapoi, acasă, la ora 23:00. Femeia obișnuiește să ia cina în tren, pentru a nu mai pierde timp acasă și pentru a se putea culca la o oră decentă.

Citește și VIDEO: Românii își cumpără case ieftine în Ungaria, cu 7.000 de euro. Case utilate și terenuri imense