Gestul șocant al unui angajat din spital. A distrus în mod intenționat 500 de doze de vaccin COVID

Un angajat al unui spital din Wisconsin, Statele Unite ale Americii a distrus în mod intenționat 500 de doze de vaccin anti-COVID.

RomaniaTV.net
31 dec. 2020, 19:49
Gestul șocant al unui angajat din spital. A distrus în mod intenționat 500 de doze de vaccin COVID

Gestul șocant al unui angajat din spital. Bărbatul a distrus în mod intenționat 500 de doze de vaccin COVID. Conform The Guardian, angajatul centrului medical Aurora din Grafton, Wisconsin, a lăsat intenționat dozele de vaccin la căldură, pentru a le distruge.  În urma gestului bărbatului, atât spital, cât și autoritățile federale, au declanșat o anchetă.

Citește și: Cel mai mare criminal în serie din istoria SUA n-a mai apucat 2021 şi a murit în puşcărie. Cine a fost Samuel Little

Gestul șocant al unui angajat din spital. Spitalul Aurora a anunțat miercuri, 30 decembrie, că angajatul a recunoscut faptul că a scos intenționat vaccinul din congelator. Bărbatul a fost concediat, iar  centrul medical nu a dat detalii privind motivul gestului. Nici poliția locală, nici FBI nu au precizat dacă bărbatul a fost arestat.

Bilanț vaccinare COVID. Record de imunizări în ultima zi din an

În România, în ajunul Anului Nou aproximativ 5.000 de cadrele medicale s-au vaccinat împotriva coronavirus. Numărul total de persoane vaccinate de la începutul campaniei depășește 10.000 de persoane.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația vaccinărilor din ziua de 31decembrie a.c., ora 17.00, este:

  •  Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 4623.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 10.289.
  • Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 9 reacții comune și minore, dintre care:
  • 0 reacții de tip local;
  • 9 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie)
  • Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 26 reacții comune și minore, dintre care:
  • 4 reacții locale cu durere la locul injectării
  • 22 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).