Cel mai mare criminal în serie din istoria SUA n-a mai apucat 2021 şi a murit în puşcărie. Cine a fost Samuel Little

Samuel Little, descris de către FBI ca fiind cel mai mare criminal în serie din istoria SUA, a murit la vârsta de 80 de ani.

31 dec. 2020, 11:29
Cel mai mare criminal în serie din istoria SUA n-a mai apucat 2021 şi a murit în puşcărie. Cine a fost Samuel Little

Samuel Little a murit într-un spital din California, miercuri, a declarat Departamentul de Stat pentru Corecții și Reabilitare. El ispășea o condamnare pe viață pentru uciderea a trei femei, dar, în închisoare, a mărturisit că a ucis 93 de femei, între 1970 și 2005, fapt care face din el cel mai mare criminal în serie din istoria SUA. Little a vizat persoane vulnerabile, între care multe erau lucrătoare sexuale sau consumatoare de droguri, spun oficialii, citaţi de BBC.

Fost boxer, Little își lovea victimele cu pumnii înainte de a le strangula, ceea ce înseamnă că nu prezentau întotdeauna semne evidente. Din acest motiv, multe decese au fost catalogate drept accidentale sau ca urmare a unei supradoze și nu au fost niciodată investigate. Unele cadavre nu au fost descoperite nici acum.

Little a executat trei condamnări pe viaţă pentru uciderea a trei femei în Los Angeles, în anii 1980, însă a declarat ulterior că a avut, în total, 93 de victime.

Citeşte şi Criminal în serie, mort de coronavirus. „Spintecătorul din Yorkshire” a ucis cel puţin 13 femei

Mărturisirile au început în 2018, după ce Little a fost intervievat de Texas Ranger James Holland, care căuta informaţii despre o crimă nerezolvată în Odessa, potrivit FBI. În octombrie 2019, oficialii FBI au spus că mărturiile lui erau credibile şi că au probat 50 dintre ele.

Numărul de crime pe care Little le-a mărturisit l-a depăşit pe cel al altor ucigaşi în serie notorii. Gary Ridgway a fost condamnat pentru 49 de crime şi a mărturisit încă 20. Ted Bundy şi John Wayne Gacy au ucis fiecare peste 30 de persoane, dar Bundy era suspectat de mai multe.

O cauză oficială a decesului lui Samuel Little nu a fost încă stabilită, însă autoritățile spun că era bolnav de ceva timp.