Gestul unui cioban pentru a convinge oamenii să se vaccineze. S-a folosit de 700 de oi şi capre

Gestul unui cioban pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Nu doar în România există oameni care nu cred în vaccinul împotriva Covid-19 sau sunt de părere că nu îi ajută, ba chiar mai mult, cred că serul le poate face rău. Şi Germania se confruntă cu această situaţie.

05 ian. 2022, 11:51
Gestul unui cioban pentru a convinge oamenii să se vaccineze. S-a folosit de 700 de oi şi capre
Gestul unui cioban pentru a convinge oamenii să se vaccineze.

Gestul unui cioban pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Un german a avut o idee inedită, în speranţa că va impresiona oamenii care nu s-au vaccinat încă. A aranjat 00 de oi și capre în forma unei seringi uriașe.

Citeşte şi: Dacă lucrezi de-acasă şi cazi din pat încercând să ajungi la birou se consideră accident de muncă. Decizie uluitoare luată de o instanţă din Germania

Gestul unui cioban pentru a convinge oamenii să se vaccineze

Ideea a fost pusă în practică în orașul Schneverdingen din nordul Germaniei. Ciobanul neamț, Wiebke Schmidt-Kochana, a spus că a folosit pâine pentru a aranja animalele în forma unei seringi și a le ține pe loc suficient cât „construcția” să fie filmată de sus.

Oile sunt animale plăcute. Poate că ele pot transmite mesajul mai bine”, a spus organizatorul, potrivit Ziarulprofit.ro.

Germania a administrat aproape 1,5 milioane de doze într-o singură zi

Un nou record de vaccinări realizate într-o singură zi împotriva COVID-19 a fost stabilit în Germania într-o perioadă în care varianta Omicron a noului coronavirus a început să se răspândească tot mai mult în Europa.

Potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor, 1,49 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate miercuri în Germania. Acest număr record include aproape 1,3 milioane de doze de supra-rapel („booster”) şi 97.000 de vaccinări cu prima doză.

Precedentul record de vaccinări zilnice a fost stabilit pe 9 iunie şi a constat în administrarea unui număr de 1,43 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 într-un interval de 24 de ore, transmite agenţia DPA.

În total, 70% din totalul populaţiei germane este vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Ratele de vaccinare din Germania sunt mai mici decât cele din alte ţări din Europa de Vest. Landurile aflate pe teritoriul fostei Germanii de Est prezintă rate de vaccinare mai mici decât media naţională.