GFR cere DESECRETIZAREA contractului de privatizare a CFR Marfă

Grup Feroviar Român (GFR) a cerut Ministerului Transporturilor să facă public contractul de pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă şi solicită implicarea directă a ministrului de resort, Ramona Mănescu, în vederea evitării unui eşec al privatizării.

RomaniaTV.net
13 oct. 2013, 09:59
GFR cere DESECRETIZAREA contractului de privatizare a CFR Marfă

Într-un comunicat dat publicităţii de grupul deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica se arată că până acum GFR „şi-a îndeplinit cu onestitate şi la termen toate obligaţiile” la care s-a angajat prin contractul de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă.

„Grup Feroviar Român (…) consideră că atitudinea Comisiei de Privatizare a fost de natură a-i leza buna-credință, interesele și eforturile financiare pe care le-a făcut pentru succesul acestei privatizări de importanță strategică pentru statul român. Cu toate acestea, GFR este în continuare dispus să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru a identifica împreună căile legale prin care poate fi evitat eșecul unei licitații care ar afecta negativ mediul economic și ar descuraja investițiile străine. Grup Feroviar Român contează pe susținerea conducerii Ministerului Transporturilor pentru prevenirea acestei situații”, se arată într-un comunicat transmis de GFR, deţinut de omul de agaceri Gruia Stoica.

GFR consideră că în acest moment, comisia de privatizare invocă termenul de obținere a avizului din partea Consiliului Concurenței drept motiv pentru un anticipat eșec al tranzacției, pentru a ascunde faptul că în mod flagrant nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin.

Până luni, 14 octombrie, Gruia Stoica trebuie să plătească 170 de milioane de euro pentru achiziţionarea CFR Marfă, termenul fiind deja amânat o dată.

CITEŞTE ŞI: Gruia Stoica: Vrem să ne recuperăm banii daţi pe CFR Marfă dacă nu se prelungeşte termenul de privatizare

Pe 3 octombrie, GFR a virat aproximativ 20 de milioane de euro într-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, sumă reprezentând 10% din preţul de cumpărare a celor 51% din acţiunile deţinute de stat; anterior, GFR a depus 10 milioane de euro garanţie. Diferenţa ce trebuie achitată este de 170 de milioane de euro.