Gh. Ştefan (PDL): Dacă voi câştiga un nou mandat de primar, voi demisiona în 2014, cu Băsescu

Primarul orașului Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan a declarat, duminică, la Pro TV, că dacă va câștiga încă un mandat de primar va demisiona după doi ani și jumătate, odată cu încheierea mandatului președintelui Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 09:12
Gh. Ştefan (PDL): Dacă voi câştiga un nou mandat de primar, voi demisiona în 2014, cu Băsescu

„Dacă am intrat în horă trebuie să joc. Eu vreau să mai joc până în 2014, chiar o spun și public, mulți știu lucrul acesta, mai am niște proiecte de terminat, pe care în doi ani sper să le termin”, a afirmat edilul în emisiunea „După 20 de ani”.

Ștefan a menționat că va rămâne în funcție doi ani și jumătate.

„Când se termină mandatul lui Traian Băsescu, până atunci termin și eu (proiectele începute – n.r.). Eu am intrat în politică pe lângă niște oameni, care m-au ajutat în momente grele, domnul Stolojan (Theodor Stolojan – n.r.) și domnul Băsescu”, a arătat primarul PDL.

El a explicat că Stolojan și Băsescu au venit și l-au susținut atunci când candida la primărie, în turul doi, cu fostul primar, care avusese 20 de voturi în fața sa în primul tur de scrutin.

Întrebat dacă, astfel, va candida pentru jumătate de mandat, edilul a răspuns: „Aceasta este gândirea mea în momentul de față”.

„Și dânsul (Traian Băsescu – n.r.) termină mandatul și a promis că iese din politică și atunci aș vrea să ies și eu, pentru că, să vă spun foarte sincer, politica nu e de mine”, a adăugat acesta.

Potrivit afirmațiilor sale, Traian Băsescu este un „tip” curajos care a salvat România. „Măsurile care s-au luat erau necesare. Nici eu nu le-am înțeles la început, chiar unele dintre ela le-am criticat, dar pe parcurs ce-a trecut timpul și, văzând ce este în Europa și în lume mi-am dat seama că totuși erau niște măsuri care trebuiau luate”, a comentat edilul.

Chestionat de ce mai candidează dacă intenționează să renunțe la mandat după doi ani și jumătate, el a explicat că „administrație, proiecțiile nu poți să le faci fără politică”.

„Sentimentele mele sunt că România politică de azi nu este tocmai ce mi-aș dori eu”, a declarat primarul orașului Piatra-Neamț,el adăugând că în fotbal există mai multă moralitate decât în politică.

Întrebat dacă, după ce va renunța la mandatul de primar, va viza o funcție politică la nivel național, el a răspuns negativ.