Gheorghe Chivorchian, SUSPENDAT din funcţia de secretar general al FRF

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a aprobat, marți, solicitarea suspendării temporare din funcția de secretar general a lui Gheorghe Chivorchian, urmărit penal de DNA într-un dosar legat de finanţarea echipei Poli Timişoara. Decizia urmează să fie ratificată, luni, 6 iulie, de Comitetul executiv al FRF.

30 iun. 2015, 13:11
Gheorghe Chivorchian, SUSPENDAT din funcţia de secretar general al FRF

Gheorghe Chivorchian a solicitat președintelui FRF suspendarea din funcția de secretar general, atribuțiile funcției urmând să fie preluate temporar de Răzvan Burleanu.

Citeşte şi ŞOC ÎN FOTBAL. Înalt oficial FRF, urmărit PENAL de DNA. Acuze GRAVE

„Am considerat necesar și firesc să întrerup exercitarea atribuțiilor mele de secretar general până la finalizarea procedurilor inițiate de instituțiile statului și care mă implică, până la clarificarea deplină a situației. Federația Română de Fotbal și-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism și transparență, valori pe care le susțin, astfel că, în urma unei discuții cu președintele Răzvan Burleanu, am decis să îmi prezint solicitarea de suspendare a atribuțiilor în fața Comitetului Executiv al FRF, în ședința din 6 iulie 2015. Voi oferi toate informațiile necesare și sunt la dispoziția autorităților pentru lămurirea acestei spețe care nu are de ce să implice Federația Română de Fotbal”, a declarat Gheorghe Chivorchian.

Răzvan Burleanu a aprobat cererea de suspendare: „Apreciez foarte mult poziția lui Gheorghe Chivorchian și modul în care a hotărât să gestioneze acest moment. Sunt încredințat că este cea mai bună decizie. Câtă vreme se află în derulare aceste proceduri ale instituțiilor, unele care vizează o perioadă de timp anterioară exercitării funcției de secretar general de către Chivorchian, vom urmări îndeaproape evoluția acestora”.