Tribunalul Olt a prelungit mandatul de arestare preventivă a lui Gheorghe Dincă

După cele două zile de reconstituire, Gheorghe Dincă a fost dus, miercuri, în fața judecătorilor. Tribunalul Olt a dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă a lui Gheorghe Dincă, inculpat pentru omor în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu. 

18 sept. 2019, 06:03
Tribunalul Olt a prelungit mandatul de arestare preventivă a lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă va mai sta în arest preventiv până pe 24 octombrie, au decis, miercuri, judecătorii de la Tribunalul Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Florentina Stana, hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel, însă Dincă a anunţat că nu va formula contestaţie.

Procurorii DIICOT au anunțat că au reconstituit parţial, luni şi marţi, principalele momente ale infracţiunilor pe care le-ar fi comis Gheorghe Dincă, inculpat în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu.

„În zilele de 16 şi 17.09.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară delegaţi în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parţială a activităţilor ce reprezintă elementul material al infracţiunilor cercetate în cauza denumită generic ‘Caracal’. Activităţile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării şi uciderii celor două victime, precum şi modalitatea şi mijloacele comiterii infracţiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleaşi două victime”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Gheorghe Dincă a fost readus în arestul IPJ Olt

Ultima prelungire a duratei arestării preventive pe 30 zile a fost cerută pe 26 august până în 24 septembrie. Inculpatul nu a contestat decizia magistraţilor.

Parchetul General a deschis DOSAR PENAL pentru a cerceta modul în care INML a analizat OASELE găsite la Caracal

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat marţi că a dispus ca la toate parchetele din ţară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate, înregistrate în ultimii 10 ani.