Decizie de ultimă oră în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv

Cei doi inculpaţi din dosarul Caracal, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, rămân în continuare în arest preventiv. Instanţa a decic faptul că această măsură rămâne valabilă pentru ambii inculpaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea. 

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 11:51
Decizie de ultimă oră în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv

În acest dosar la Tribunalul Olt a fost, joi, termenul pentru verificarea măsurilor preventive, iar magistraţii au constatat legalitatea arestării preventive pentru ambii inculpaţi şi au menţinut-o. 

Citește și: Scandal în celula lui Gheorghe Dincă în Penitenciarul Craiova. Bărbatul din Caracal, ameninţat cu moartea

Gheorghe Dincă este trimis în judecată în acest dosar pentru opt infracţiuni, respectiv trafic de persoane, viol, omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte, victime fiind Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. 

Ştefan Risipiţeanu este trimis în judecată pentru viol, victima fiind Luiza Melencu. Cei doi inculpaţi sunt deţinuţi la Penitenciarul Craiova. 

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.