Gheorghe Dincă, vizitat pentru prima dată de familie în arest

Claudiu Lascoschi a declarat, la România TV, că Gheorghe Dincă a primit recent prima vizită din partea familei de când se află în arest. Mai mult, avocatul a mai spus că Dincă a refuzat până acum orice contact cu familia, cel mai probabil din rușine pentru faptele făcute.

RomaniaTV.net
03 dec. 2019, 09:00
Gheorghe Dincă, vizitat pentru prima dată de familie în arest

„Drepturi a avut in permanenta, dar nu a vrut sa vorbească cu nimeni. A fost vizitat de curând de un membru al familie”, a declarat avocatul Claudiu Lascoschi, apăratorul lui Gheorghe Dincă. 

Avocatul a explicat că nu a primit nici pachete din partea rudelor. „Nici pachet nu a vrut mult timp, probabil i-a fost rusine de ce a facut. Cand a vrut sa ia legătura cu familia m-am implicat in acest sens”, a mai spus avocatul lui Gheorghe Dincă. 

Gheorghe Dincă a fost arestat la sfârşitul lunii iulie, după ce a recunoscut că ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Dincă le-a mărtusit procurorilor că le-a răpit, sechestrat şi ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. După ce le-ar fi ucis, Gheorghe Dincă a spus că le-a ars trupurile într-un butoi metalic din curtea lui Dincă din Caracal. În urma cercetărilor, anchetatorii au găsit, în butoiul invocat de Dincă, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au indicat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

Despre trupul Luizei, Gheorghe Dincă a povestit iniţial că l-a aruncat de pe un pod în Dunăre. Apoi, a revenit asupra declaraţiei şi a spus că l-a ars şi a aruncat resturile în liziera unei păduri de lîngă Caracal. Anchetatorii au ridicat din locul indicat de Dincă mai multe fragmente osoase şi cenuşă, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu. În acest context, procurorii DIICOT au cerut ajutorul FBI pentru stabilirea ADN-ului în cazul probelor ridicate din lizieră.